Akay: Kent park ile şehrin çehresi değişecek

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı'nda başlatılan Kent Park Projesi çalışmalarını önceki gün yerinde inceledi. Başkan Aka

Çerkezköy 18.06.2017 18:24:00 0
Akay: Kent park ile şehrin çehresi değişecek

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

 

Kent Park Projesi 1. Etap yapım çalışmalarının Mayıs ayında başladığını kaydeden Başkan Akay “Tekirdağ Büyükşehir Belediyemiz tarafından yaklaşık 17 bin metrekarelik alanda gerçekleştirilen çalışmaların Eylül ayında tamamlanması hedefleniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ekiplerimizin özverili çalışmaları ile öngörülen tarihten önce çalışmaların tamamlanmasını hedefliyoruz. Öte yandan Adnan Kahveci Parkı’nda başlanan Kent Park projesi kapsamında bu parkımızda çevre ve alan temizliği yapıldı. Taban kazısı yapıldı ve alt dolgu malzemesi serildi. Su giderleri toplandı, drenaj kanalları döşendi. Su ve elektrik hatlarının kılavuz boruları döşendi. Koşu yolu zemini hazırlanarak betonlama çalışmaları hazır hale getirildi” diye konuştu.

 

TOPRAK TESVİYESİ YAPILIYOR

 

Akay, “Proje kapsamında çim ekibi ve peyzaj çalışmaları öncesinde toprak tesviyesi de yapılıyor. Bordür taşları ile belirlenen yürüyüş yollarının parke taşları döşeniyor. Proje kapsamında alanımıza çocuk oyun alanı, fitness alanı, satış üniteleri, kafeterya, WC, kauçuk kaplama koşu yolları, yürüyüş yolları, kamelyalar ve oturma grupları yapılacak” diye konuştu.

 

“KEYİFLİ VAKİT GEÇİRECEKLER”

 

Kent Park Projesi çerçevesinde Adnan Kahveci Parkı ile birlikte Atatürk Viyadüğü’nün de aydınlatma çalışmalarının gerçekleştirileceğini ifade eden Akay, “Tüm bu çalışmaların tamamlanmasının ardından yıllarca atıl durumda bekletilen alanımızı halkımızın kullanımına açacağız. Ardından da Atatürk Viyadüğü’nün diğer tarafında yaklaşık 106 bin metrekarelik alanda Kent Park Projesi 2. Etap çalışmalarına başlanacak. Adnan Kahveci parkı yıllarca atıl durumda bekletilmiştir. Bu alanımız madde bağımlılarının meskeni haline gelmişti. Kent Park Projesi ile şehrimizin çehresi ile birlikte Adnan Kahveci Parkı’nın da makus talihi de değişti. Çalışmaların tamamlanması ve parkımızın kullanıma açılması ile birlikte vatandaşlarımız burada aileleri ile birlikte keyifli vakit geçirebilecek” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10