Cadde üzerindeki Sarı Çizgiler yenileniyor 

Çerkezköy Belediyesi'nin yaklaşık 10 yıl önce, görme engelli vatandaşların yönlerini bulması için Atatürk Caddesi üzerine yaptığı yol son günlerde tahrip olduğu için çok sayıda ş

Çerkezköy 21.06.2017 20:19:00 0
Cadde üzerindeki Sarı Çizgiler yenileniyor 

Atatürk Caddesi’nin her iki tarafındaki yaya kaldırımlarına, Altıyol kavşağından Narin kavşağına kadar olan bölümüne sarı çizgili yol yapım çalışması yapılacağını belirten belediye yetkilileri, bu caddedeki çalışmaların sona ermesiyle birlikte diğer caddelere de çalışma yapılacağının müjdesini verdiler.

 

HER VATANDAŞIMIZA YARDIMCI OLMAK BİZİM GÖREVİMİZ

 

Belediye yetkilileri, sağlıklı vatandaşlar gibi engelli vatandaşın da yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yaptıklarını belirterek, gerekli çalışmaların süratle yapılacağını bildirdiler. Görme engelli vatandaşlara özel yapılan bu sarı çizginin önemine değinen yetkililer, çalışmaları her zaman yenileyerek devam ettiğini belirterek, halkın da sahip çıkması gerektiğini söylediler, Yetkililer “Kent Merkezinde yollarda ve yaya kaldırımlarında yapılan yeni düzenleme ile birlikte kaldırımlar yenilendi. Görme engelli vatandaşlarımız için yıllar önce, yönlerini bulmaları amacıyla yapılan yapıştırmalı plastik bant yerine çok daha kullanışlı ve çok daha uzun ömürlü olan şerit şeklindeki sarı çizgili yol yapım çalışmaları başlatıldı. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Bu çalışmalar Atatürk Caddesi’nin her iki tarafındaki yaya kaldırımları Altıyol Kavşağı’ndan Narin Kavşağı’na kadar olan kısımlarına yapılacak. Daha sonra kentin diğer işlek caddelerindeki yaya kaldırımlarında devam edecek. Yalnız bizim yaptığımız çalışmalara vatandaşların da sahip çıkması gerek. Çünkü engelli olan vatandaşlarımız bu yollardan geçerken çok zorlanıyorlar. Gereksiz parklar ve tahribat yapıp, engelli vatandaşların yaşam alanını daraltmak yerine, koruyup kollamak ve sahiplenmek, bizim görevimiz” dediler.

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Belediye yetkilileri, “Yollardaki sarı çizgiler ya da bantların yapım işi, çok daha önceden uygulamaya konulması gereken bir çalışma idi. Ancak, bu caddemizde bir süredir devam eden çalışmalar nedeniyle, çalışmalarımızı ertelemiştik. Bu caddemizde çalışmaların sonlanmasıyla birlikte de görme engelli vatandaşlarımızın yollarını yenileme çalışmalarına başladık. Bu çizgiler görme ve ortopedik engelli vatandaşların yürürken yollarını bulabilmeleri ve bazı noktalarda dikkatli olmaları için yapılmaktadır. Belediyemizin bu çalışması görme engelli vatandaşlarımızın yaşamını hem kolaylaştırmak hem de kimseye muhtaç olmadan, gidecekleri yere sağlıklı şekilde ulaşmalarını sağlamaktır. Sosyal duyarlılık adına yapılan bu çalışmalar, Belediye Başkanımızın talimatı ile devam edecek’’ dediler.

 

YOLUN RENGİNİN SARI OLMASININ NEDENİ

 

Belediye yetkilileri, görme engelliler için yapılan sarı çizgili yol hakkında bilgi verdiler. Yetkililer yolun renginin özellikle sarı olmasının nedenini şu şekilde açıkladılar, “Özellikle görme engelli vatandaşlarımız, sadece ışık olarak güneşin parlaklığını görebiliyorlar. Güneşin rengi de sarıdır bildiğiniz gibi. Bu nedenle yapılan uzun araştırmalar sonunda, görme engelli vatandaşların yönünü bulmada en kolay seçebildikleri rengin sarı olduğuna kanaat getirilmiştir. Ve bu yüzden de dünyadaki tüm yaya kaldırımlarındaki çizgili yolun rengi sarıdır’’ diye konuştular.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10