El İnsaf artık, bu kadarı da fazla

Çerkezköy Belediyesi'nin Cumhuriyet Mahallesi Tepe Emlak Konutları Piknik Alanı'nın bir bölümüne kazandırdığı Trakya'nın en büyük ve en modern Çocuk oyun parkı olarak lanse edilen P

Çerkezköy 27.06.2017 17:12:00 0
El İnsaf artık, bu kadarı da fazla

Çerkezköy Belediyesi’nin Tepe Emlak Konutları mevkiinde kurduğu 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı kendini bilmez kişiler tarafından kullanılıyor 2-12 yaş grubuna özel hazırlanan oyun parkı yetişkinler tarafından istila edilerek, tahribata neden oluyor.

 

VATANDAŞLAR TEPKİLİ

 

Hafta sonu keyifli bir gün geçirmek ümidi ile çocuklarını buraya getiren anne babalar, gördükleri manzara karşısında adeta şok yaşıyor. 2-12 yaş grubu çocuklara özel hazırlanan oyun alanları, yetişkinler tarafından istila ediliyor. Bu duruma tepki gösteren vatandaşlar; ‘’Çocuklarını burada oynatacakları halde, yetişkinler burayı istila ediyor. Ve ciddi bir şekilde oyun alanına zarar veriyorlar. 3 günde parkı ne hale getirdiler’’ diye konuştular.

 

GÖREVLİLERİN İKAZLARINI DİNLEMİYORLAR 

 

Çocukların eğlenip keyiflice vakit geçirebileceği, 23 Nisan Çocuk Oyun Parkı’nda çocukların yerine, oyun alanlarındaki salıncaklarda, kaydıraklarda ve bu gibi çeşitli oyun yerlerinde yetişkin insanların kullanmak suretiyle işgal ettiğini belirten vatandaşlar görevlileri uyarıyor. Burada görev yapan belediye görevlileri ise, bu kişileri devamlı ikaz ettiklerini, ancak ikazlarını dinlemediklerini ve tehdit ettiklerini belirttiler.

 

EL İNSAF BU KADARI DA FAZLA

 

Çocuklarını bu oyun parkına getiren, ancak yetişkinler yüzünden oyun yerlerinden faydalanamadıklarını belirten vatandaşlar da, “Bu konuda Belediye Başkanımız Vahap Akay, özellikle geceleri bu parkı bir ziyaret etsin ve insanların buradaki rezilliğini görsün. Ona göre nasıl bir önlem  alınacaksa alsın. Yazıktık, günahtır. El insaf bu kadarı da fazla. Ülkemizin hiçbir yerinde böyle çocuk parklarında yetişkin insanların çocuk oyun gruplarına binerek eğlendiği görülmemiştir. Buna acilen bir dur denmeli. Yoksa özenle hazırlanan bu güzelim çocuk parkı birkaç gün içinde harabeye dönecek. Buraya her yetişkin insanın sahip çıkması lazım. Ayrıca yerlere çöp atmalar, buralara kabuklu yemiş yenmesi, bu alanın temiz tutulması gereken yerde, pis bir halde bırakılmış olması yürek sızlatıyor” dediler.

 

UYARI TABELALARINA BAKMIYORLAR

 

Çerkezköy Belediyesi 23 Nisan Çoçuk Parkı’nda, oyun gruplarının bulunduğu yerlere astığı ikaz tabelaları’nda, ‘Lütfen Dikkat Oyun Alanlarımız 2-12 yaş grubu çocuklar için tasarlanmıştır. Oyun grupları Amacına uygun ve yetişkin kontrolünde kullanılmalıdır. Sizleri seviyoruz, Lütfen dikkatli, oynayınız. Lütfen yerlere çöp atmayınız” Yazılarının görmezden gelinerek, dikkate alınmaması vatandaşlarda üzüntü yaratıyor.

 

ÇEŞME HAVUZLARI PİSLİK HALİNDE

 

Ayrıca Belediye Piknik Alanı’nda vatandaşların su ihtiyacını daha iyi karşılamak için, belirli noktalara yeni yaptığı havuzlu şu çeşmelerinin ön kısmında bulunan su gideri, havuzlarının içlerine çeşitli atıkların atılması ile çirkin bir görüntü oluşması yürekler sızlatıyor. Görevliler piknikçileri bu yönde de sık sık uyardıklarını ve çöplerini çöp kutularına atmalarını söylemelerine rağmen, birtakım kişilerin çeşme havuzlarına çöp atmalarının önüne bir türlü geçemediklerini ve bu konuda sıkı bir takip başlattıklarını dile getirdiler. Yetkililer vatandaşları bu konuda duyarlı olmalarını ve piknik alanını temiz tutmalarını istediler. 

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10