Bayramı hastanede geçirdiler

Ramazan Bayramı öncesinde uzman hekimlerin önerilerine kulak asmayan yüzlerce vatandaş, soluğu hastanede almak zorunda kaldı.

Çerkezköy 28.06.2017 22:14:00 0
Bayramı hastanede geçirdiler

Mide, bağırsak ve kan şekeri rahatsızlıkları bulunan vatandaşlar sıcak havaların hakim olduğu günlerde oruç tuttuktan sonra, bayramda bana mısın demeden yemek yiyince malum son kaçınılmaz oldu. 700 kişi mide bulantısı kusma ve ishal şikayeti ile devlet hastanesine başvurdu.

 

700 KİŞİ FAZLA YEMEKTEN RAHATSIZLANDI

 

Bayram öncesinde özellikle şeker, mide, bağırsak, kalp ve aşırı kilo sorunu olanların beslenmelerine dikkat etmeleri konusunda uzmanlar tarafından uyarılarda bulunuldu. Ancak yapılan uyarıları dikkate almayan yüzlerce kişi bayramı hastanede geçirmek zorunda kaldı. Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servis bölümü, dört günlük Ramazan Bayramı tatilinde yoğunluk yaşadı. 3 günde yemeği fazla kaçıran 5 bin hastanın acil servise başvurduğu belirtilirken, karın ağrısı şikayeti ile 500'ün üzerinde hasta muayene edildi. 200'e yakın hasta ise mide bulantısı ve şişkinlik şikayeti ile hastaneye başvurdu.

 

ŞEKER HASTALARI FENALAŞTI

 

Çerkezköy Devlet Hastanesi Acil Servis bölümü 3 günlük bayram tatili boyunca fazla yemek yedikleri için rahatsızlanan yüzlerce hastaya müdahale etti. 3 gün boyunca muayene edilen hastaların 700'e yakınını, Ramazan ayının ardından bayramda tatlılara hücum edenler oluşturdu. Bayramda mide rahatsızlığı yaşanmasına sebep olan yiyecek, tabi ki ev baklavası ve diğer tatlılar oldu. Karın ağrısı, mide ağrısı, bulantı, ve ishal şikayeti ile başvuranlar acil serviste doldu taştı.

 

YEMEĞİ FAZLA KAÇIRANLAR ACİLLİK OLDU

 

Üç günlük bayram süresi boyunca Çerkezköy Devlet Hastanesi'ne gelen hastaların yüzde 15'ini şeker ve aşırı yemekten dolayı rahatsızlık geçiren hastalar oluşturdu. Hastaların aciliyetlerine göre müdahale eden acil servis doktorları, ayakta tedavi olup giden hastaların yanı sıra gözetim altında tutulan hastaların da olduğu bilgisini verdi. Daha çok şeker ve kalp rahatsızlığı bulunan yaşı ilerlemiş vatandaşlarla aşırı şeker tüketen çocukların acil servislere akın ettiği belirtildi. Karın ağrısı, bulantı, kusma, şişkinlik gibi şikayetlerle gelen hastalara müdahale edilip gözetim altında tutulduktan sonra evlerine gönderildi.

 

BİRKAÇ GÜNLÜK İSTİRAHAT GEREKİYOR

 

Özellikle kalp ve şeker hastalarının diyetlerini aksatmamalarını ve kullandıkları ilaçları vaktinde yutmaları gerektiği uzmanlar tarafından belirtilirken, bayramda aşırı gıda alımı nedeniyle rahatsızlanan kişilerin, çok ciddi bir sorun olmadığı müddetçe birkaç günlük dinlenmenin ardından sağlıklarına kavuşabilecekleri ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN
 


0282 726 91 91
0282 747 65 10