TEOG'da sosyal etkinliğe ek puan

2017-2018 eğitim öğretim yılında test edilecek uygulama ile TEOG sisteminde pilot uygulama ile tüm sosyal ve yöresel etkinliklere katılım sağlayan öğrencilere ek puan verilecek.

Tekirdağ 29.06.2017 20:07:00 0
TEOG

Tekirdağ'ın da dahil olduğu pilot uygulama ile sosyal aktivitelere katılım sağlayan öğrencilerin hem sosyalleşip hem de ek puan kazanmasının önü açılacak.

 

TÜM PUANIN YÜZDE 20'SİNİ OLUŞTURACAK

 

Milli Eğitim Bakanlığı'nın TEOG sistemine geçiş ile üzerinde çalıştığı projelerden birinde sona gelindi.  2017-2018 eğitim öğretim yılı ile başlayacak uygulamada sosyal anlamda aktif olan öğrenciler TEOG'da diğer öğrencilere nazaran daha avantajlı olacak. Okul kontrolünde bulunan tüm sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel, spor etkinliklerine katılan öğrencilere TEOG puanının yanı sıra ek puan verilecek. Ek puanın orta öğretim puanının 5'te 1'ini oluşturması bekleniyor.

 

HER TÜRLÜ SOSYAL AKTİVİTE DAHİL EDİLDİ

 

Sinemadan konsere, müze gezisinden sportif ve bilimsel aktivitelere kadar ucu açık bir yelpazeyi oluşturan etkinliklere katılan öğrenciler, ek puan almaya hak kazanacak. Düzenlenecek bu etkinlikler okullar ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, federasyonların akredite ettiği özel kurumlarca düzenlenecek.

 

81 İLDE TEST EDİLECEK

 

Öğrencilerin etkinliklere katılımı ayrı, etkinliğe katılımı ayrı ve etkinlikte derece elde eden öğrencileri ayrı olarak puanlandırılacak. 81 ilde eşitlik sağlanması amacıyla Nevşehir’de çömlekçilik kursu, Karadeniz’de Halk oyunları kursu gibi etkinliklere katılım sağlanacak.  81 ilde pilot okullar seçilecek ve eşitliğin nasıl sağlanabileceği bu yıl test edilecek.          

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN


0282 726 91 91
0282 747 65 10