Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü sporcularından ve geçtiğimiz yıl Tekvando da Türkiye şampiyonu olan Alperen Ayaz Bolu'da devam eden 15 Temmuz şehitleri Kick Boks şampiyonasında 37 kiloda Miniklerde rakipler

3.07.2017 20:04:00 0
Alperen Ayaz Türkiye şampiyonu

FİNALDE ANKARALI RAKİBİNİ 11-2’LİK SKORLA MAĞLUP EDEREK ŞAMPİYON OLDU

 

Bolu’da devam eden 15 Temmuz Şehitleri Kick Boks Türkiye Şampiyonasında çekilen kuralar sonunda müsabakalarının şampiyonanın ilk günü yaptı. Minikler kategorisinde şampiyonaya katılan ve rakiplerini tek tek açık ara yenerek finale yükselen Çerkezköy şampiyon Spor Kulübü sporcusu Alperen Ayaz final müsabakasında da Ankaralı rakibi Emre Akyüz’ü 11-2’lik skorla mağlup ederek 37 kiloda Kick Boks Point Fighting Türkiye Şampiyonu oldu. Alperen Ayaz’ın Türkiye şampiyonu olması Çerkezköy’de büyük sevinç yarattı.

 

SUDENAZ KAYA 8. OLDU

 

Şampiyonada 32 kilo kategorisinde mücadele eden Sudenaz Kaya ise ilk kez katıldığı minik bayanlar Türkiye Kick Boks Fighting şampiyonasında finale kadar rakiplerini açık ara yenme başarısını göstermesine rağmen ilk sekize giremedi ve şampiyonayı kilosunda altıncı olarak tamamladı.

 

SPORCULARIMIZIN BAŞARILARI BİZLERİ MUTLU ETTİ

 

Çerkezköy Şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz müsabakalar sonunda gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi. Ayaz, “29 Haziran- 5 Temmuz tarihlerinde 3 bin kişilik Bolu Kapalı Spor Salonu’nda yapılan ve halen devam eden 15 Temmuz Şehitleri Türkiye Kick Boks Fighting Şampiyonasında çekilen kuralar neticesinde Pazar günü Minik erkekler 37 kilo kategorisinde müsabakalara çıkan Alperen Ayaz rakiplerini tek tek açık ara yenerek finale yükseldi ve final müsabakasında da Ankaralı güçlü rakibi Emre Akyüz’ü 11-2’lik açık ara bir skorla yenerek Türkiye şampiyonu oldu. Şampiyona öncesi de sporcumuzun hedefi ise ilk üçte yer almaktı. Ancak ilk iki müsabakasının ardından birinciliği elde edeceğine inancının tam olduğunu ortaya koydu, rakiplerine şans tanımadı ve sonunda mutlu sona ulaşarak şampiyonluğu elde etti. Alperen Ayaz’ın Türkiye Şampiyonu olması bizleri çok mutlu etti. Bizler ilçemize ve ilimiz Tekirdağ’ı en iyi şekilde temsil ederek Türkiye Şampiyonu olması bizleri gururlandırdı ve kendisini tebrik ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“SUDENAZ’IN DA GELECEĞİ PARLAK”

 

Antrenör Vural Ayaz, Sudenaz Kaya hakkındaki görüşlerini de şu şekilde aktardı. “Sudenaz Kaya ilk kez böyle büyük bir organizasyona katılan bir sporcumuz olmasına rağmen çok iyi bir performans sergiledi. Final müsabakalarına kadar çok güzel maçlar çıkararak rakiplerini Alperen Ayaz gibi tek tek yenme başarısını gösterdi. Ancak finale çıkacak yeterli puanı alamadı ve şampiyonayı 32 kiloda altıncı sırada tamamladı. Sudenaz Kaya ilk kez  katıldığı böylesine büyük bir organizasyonda altıncı olarak tamamlaması büyük bir başarıdır.Sudenaz kaya geleceği parlak bir sporcu olduğunu bu şampiyonada gösterdi ve bir sonraki turnuva ve de şampiyonalarda birincilik elde edeceği sinyalini vermiştir.Başarılı bir şekilde mücadele etti tebrik ediyorum” diye konuştu.

 

“SAMET AYAZ VE EMİRHAN YILMAZ YILDIZLARDA MÜCADELE EDECEK”

 

Samet Ayaz ve Emirhan Yılmaz’dan da Türkiye şampiyonluğu beklediklerini belirten Çerkezköy şampiyon Spor Kulübü Antrenörü Vural Ayaz: “ 5 Temmuz’da sona erecek olan 15 Temmuz Şehitleri Türkiye Kick Boks Point Fighting Şampiyonasında Yıldızlar kategorisi 74 kiloda Samet Ayaz ve 52 Kiloda Emirhan Yılmaz mücadele edecek. Bu iki sporcumuzdan da kilolarında Türkiye şampiyonluğu bekliyoruz. Çerkezköy’e 3 şampiyon sporcu ile dönmeyi hedefliyoruz.”diye konuştu.

 

KİCSK BOKS’TA DA İLİMİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDİYORUZ

 

Güzel Spor Kulübü Antrenörlerinden Oğuz Güzel’de “ Tekirdağlı sporcular olarak her turnuva ve de şampiyonada olduğu gibi Bolu’da da devam eden 15 Temmuz şehitleri Kick Boks Point Fighting Türkiye şampiyonasında da ilimizi ve ilçemizi en iyi şekilde temsil ediyoruz. Bizlere güvenenleri mahçup etmiyor ve başarıdan başarıya koşarak ilimiz genelinde ve de tüm Trakya genelinde gerek Taekwando gerek Kick boks’u daha geniş kitlelere yayarak sevdiriyor ve gençlerimizin bu spor dallarında spor yapmalarında büyük yol kat ettiğimize inanıyoruz. Alperen Ayaz’ın Türkiye Şampiyonu olması bizleri çok mutlu etti. Sudenaz kaya son müsabakalarda şansızlığının kurbanı olarak şampiyonayı 6. Kapadı. Yıldızlar kategorisinde mücadele edecek olan Samet Ayaz ve Emirhan Yılmaz’dan da şampiyonluk bekliyoruz. Temennimiz Bolu’dan üç Türkiye şampiyonu ile Çerkezköy’e dönmektir. Bu iki sporcumuzun da başarılı olacağına inanıyorum” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10