Karadenizliler Yayla Şenliği'nde buluştu

Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bu yıl 14.'sü düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri 3. gün etkinlikleri ile sona erdi.

Süleymanpaşa 3.07.2017 20:08:00 0
Karadenizliler Yayla Şenliği

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay ve daha birçok ismin katıldığı Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 14. Karadeniz Yayla Şenliklerinin son günün de yöresel sanatçıların konserleri, protokol açılışı, ıslahı tamamlanan derenin açılışı ve ağalık yarışması yapılırken festivalin 2. Gününde Apolas Lermi ve Belkıs Akkale’nin ardından, son gün de Sait Uçar konseri ise geceye damgasını vurdu.

 

MUHARREM AKYÜZ: “ARAMIZA KATILAN HERKESE TEŞEKKÜR EDERİM”

 

Günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapıldığı etkinlikte ilk olarak Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz yaparken; “Bu yıl 14.’sünü düzenlediğimiz Karadeniz Yayla Şenlikleri öncesi Ekrem Eşkinat başkanım bize gelerek destek olmak istediğini ifade etti. Biz bu teklif karşında çok mutlu olduk. Ekrem Eşkinat başkanımız Belkıs Akkale, Apolas Lermi ve Sait Uçar gibi duayen isimleri festival programımıza dahil etti. Bu 3 sanatçı ile daha da coşkulu bir festival yaşadık,  yaşıyoruz. Biz halkın yararına olan her şeyde varız. Çok hoş bir birliktelik oldu. Şu an aramızda olamasa da kendisine ve festivalde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

 

2. GÜNDE BELKIS AKKALE COŞTURDU

 

Bu yıl 14.’cüsü gerçekleştirilen Geleneksel Yayla Şenlikleri’nin ikinci gününde Belkıs Akkale rüzgârı esti. Süleymanpaşa ile çevre il ve ilçelerde on binlerce insanın akın ettiği şenlikte eğlence akşamın erken saatlerinde başladı. Karadeniz müziğinin önemli müzisyenlerinin çaldığı kemençe ezgileri eşliğinde horonlar tepildi, yöresel lezzetlerin sunulduğu stantlar dolup taştı. Karadeniz Halk Oyunları ekipleri ise gösterileri ile alanda toplanan kalabalığı coşturdu.

 

BELKIS AKKALE TÜRKÜLERİNİ ON BİNLERLE BİRLİKTE SÖYLEDİ

 

Gecenin ilerleyen saatlerinde ise Türk Halk Müziği’nin yaşayan en güçlü temsilcilerinden olan Belkıs Akkale, 14. Geleneksel Yayla Şenlikleri’nde sahneye çıktı. Akkale, muhteşem sesi ile şenlik alanını dolduran on binlerle birlikte türkülerini seslendirdi. Konserin başında bir konuşma yapan Akkale, “Süleymanpaşa denildiğinde gözlerim ışıldıyor. Sanata, kültüre çok değer veren bir belediye başkanımız var. Birbirinden güzel kültürel aktiviteleri hayata geçiriyorlar. Bugün de siz Karadenizli kardeşlerimizle birlikteyiz. Bu güzel akşamda sizlerle birlikte türkü söylememi sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a ve dernek başkanımız Muharrem Akyüz’e teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı. Yaklaşık bir buçuk saat sahnede kalan Akkale, Seher Yıldızı ve İlvanlım, İşte Gidiyorum Çeşm-i Siyahım gibi sevilen türküleri binlerce seveni ile birlikte söyledi.SÜLEYMANPAŞA

 

BELEDİYESİ’NE TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

 

Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Akyüz’ün ardından Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Karadeniz İlleri Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğinde bu yıl 14.’sü düzenlenen Karadeniz Yayla Şenlikleri kapsamında Karadeniz Mahallesi Muhtarı Hasan İncehasan, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel de konuşma yaparken konuşmaların ardından plaket törenine geçildi.

 

14. Karadeniz Yayla Şenliklerine katkılarından dolayı Süleymanpaşa Belediyesi’ne teşekkür plaketinin de verildiği etkinliklerde Süleymanpaşa Belediyesi adına ödülü Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Hüseyin Güler aldı.

 

3 GÜNDE YÜZ BİNİN ÜZERİNDE KİŞİ ŞENLİĞİ ZİYARET ETTİ

 

Sait Uçar konseri ile coşkunun doruğa ulaştığı gece ile etkinlikler sona ererken 3 günde yüz binin üzerinde ziyaretçinin 14. Karadeniz Yayla Şenliklerine katıldığı ifade edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10