Akay: Modern Pazar yeri inşa edeceğiz

Çerkezköy Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Yeni Pazar yeri projesi kapsamında mevcut kapalı Pazar yerinin söküm çalışmaları başladı.

Çerkezköy 4.07.2017 20:38:00 0
Akay: Modern Pazar yeri inşa edeceğiz

“KIZILPINAR’A YENİ PAZAR YERİ KAZANDIRACAĞIZ”

 

Yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapım işi ihalesinin Mayıs ayında gerçekleştirildiğini ifade eden Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akray “ İhalesi yapıldıktan sonra sözleşmesi imzalandı. Yeni Kapalı Pazar Yeri’nin yapımı çerçevesinde mevcut Pazar Yeri’nin söküm çalışmalarına da başlandı. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, buradan sökülen malzemelerle daha önce Kızılpınar Mahallemizde hazırladığımız alanda yeni bir Pazar yeri oluşturulacak. Bu sayede hem şehrimize modern bir Pazar yeri inşa edeceğiz, hem de Kızılpınar mahallemizde  de yeni bir Kapalı Pazar yeri kazandırmış olacağız” dedi.

 

9 BİN 520 METREKARE KAPALI ALANA SAHİP OLACAK

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından Adnan Kahveci Parkı’ndan başlatılan Kent Park projesi içinde yer alacak olan Çerkezköy Yeni Kapalı Pazar Yeri Binası’nın 210 takvim günü içinde inşa edileceğini söyleyen Akay “ Yeni Pazar yeri 9 bin 520 metrekare kapalı alana sahip olacak. Kapalı Pazar yeri alanında 174 metrekare teras ve toplam 200 araçlık da kapalı ve açık otopark alanı bulunacak. Tek kat tasarlanan Pazar Yeri binamızın yüksekliği ise 12 metre olacak. 4 adet giriş-çıkış ve 7 adet de yangın çıkışının bulunacağı binamız, engelli vatandaşlarımızın ulaşımına da uyumlu olacak. Binamızın batı cephesinde ise 8 adet balıkçı dükkânı tasarlandı” diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10