Hayatı renklendiriyorlar

Çerkezköy Belediyesinin düzenlediği Prestij Cadde ve Sokaklar Projesi ile Atatürk Caddesi üzerinde bulunan elektrik ve telefon kutuları, resim sanatçıları tarafından doğa ve manzara resimleriyle süsleniyor.

Çerkezköy 4.07.2017 20:39:00 0
Hayatı renklendiriyorlar

Geçtiğimiz günlerde tek yön uygulamasının başladığı Atatürk Caddesi üzerinde bulunan elektrik ve telefon kutuları Çerkezköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün hazırladığı proje kapsamında sanatseverlerden oluşturulan bir ekip tarafından, doğa ve manzara resimleriyle renklendiriliyor. Sanatçıların trafoların üzerine su bazlı akrilik boya kullanarak yaptıkları, doğa ve manzara resimleri vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

 

‘’NE MUTLU BİZE’’

 

Gazeteci kimliğiyle olduğu kadar sanatçı kimliğiyle de tanınan Sevim Bozkurt da oluşturduğu sanatçı ekibiyle cadde üzerinde bulunan panolara bilinçsiz kişilerce gelişigüzel şekilde yapıştırılan el ilanlarının oluşturduğu görsel kirliliği kaldırmak üzere boyama çalışmalarına devam ediyor. Projeyi ilk duyduğunda çok sevindiğini belirten emekli resim öğretmeni Aynur Ode, "Böyle bir projeyi duyunca resmi ve doğayı sevdiğim için hemen kabul ettim. Aslında benim yaşıma göre yorucu bir iş. Doğa bizim yaşam kaynağımız. Şehir yaşamının içinde beton yığınların arasında insanlara az da olsa düşündürüp rahatlatabildiysek ne mutlu bize" dedi.

 

‘’GÖZE HİTAP ETMEK İSTİYORUZ’’

 

Trakya Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Aytekin Hakkıoğlu "Caddemizi daha da güzelleştirmek için elimizden geleni yapıyoruz. Trafoların üzerine doğa ve manzara resimleri yapıyoruz. Bu şekilde insanların ilgisini çekmek ve göze hitap etmek istiyoruz. "şeklinde konuştu.

 

ONLAR ÇİZİYOR, O SÖYLÜYOR                                                                                         

 

Trakya Üniversitesi Müzik Öğretmenliği Öğrencisi Özgür Ode ise projeye yaptığı müzikle destek veriyor. Resim sanatçıları trafoları boyarken o da şarkılar seslendiriyor. İnsanları mutlu etmeye çalıştıklarını anlatan Ode,"Onlar trafoların üzerine resim çizerken bende müzik yapıyorum. Böylelikle insanların ilgisini çekmeyi amaçlıyoruz. İnsanlara sanatı sevdirmeye çalışıyoruz. İnsanları mutlu etmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Panoları sanatsal bir yapıya dönüştürmekten mutluluk duyduklarını belirten sanatçı Serpil Coşar Atkoşan  “Cadde üzerinde bulunan panolar üstlerine yapıştırılan el ilanlarından fazlasıyla görüntü kirliliği oluşturuyor. Bizde bu şekilde boyamalarla onları  göze hitap eden sanatsal bir yapıya dönüştürüyoruz, bu da bizi mutlu ediyor” dedi.       Öte yandan Atatürk Caddesinden sonra Altıyol Kavşağı, Narin Kavşağı, Butçular Sokak ve Özcan sokak üzerinde bulunan panolarında yaklaşık 15 günlük bir süre içerisinde tekrar boyanacağı belirtildi. 

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10