Mecliste tribün gerginliği

Kapaklı Belediyesi Temmuz ayı Meclis toplantısının ilk oturumunu dün gerçekleştirdi. Meclis toplantısında Belediye hisselerinin satışına karşı çıktıklarını kaydeden AK Partili Meclis üyesi Met

Kapaklı 5.07.2017 20:08:00 0
Mecliste tribün gerginliği

Burada herkes fikrini düşüncesini açıkça söyleyecektir. Bizler satışına müsaade etmiyoruz ve Kapaklı’da kalması taraftarıyız” diye konuştu.

 

Kapaklı Belediye Meclisi Temmuz ayı Meclis toplantısını dün saat 14.00’de Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı Başkanlığında gerçekleştirdi.

 

“BİZ NEDEN ALMIYORUZ”

 

Açılış yoklama ve saygı duruşunun ardından başlayan mecliste ilk gündem maddesi olan Atatürk Mahallesi 864 ada 12 nolu parsel tamamı 152 metrekare arsada bulunan 85 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusunda hararetli tartışma yaşandı. AK Partili Meclis Üyesi Metin Kanat, belediye hisselerinin alınmak yerine satılmasına karşı olduğunu kaydederek Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve CHP’li meclis üyelerini eleştirdi. Kanat “ Belediyenin hisselerini hep satıyoruz. Bir kere alalım. Belediyenin bunu almaya gücü yok mudur? Biz kanunen alamıyor muyuz? Bu yeri biz değerlendirelim ve vatandaşlarımız kazansın” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’DA KALMASI TARAFTARIYIZ”

 

AK Parti grup sözcüsü Akın Yılmaz “ Halkın oyları ile seçilmiş belediye meclisinde Kapaklı halkının haklarını savunmak için buradayız.Bizler burada partimizi temsil ediyoruz. Fikirlerimizi de özgürcü söylemek zorundayız. 152 metrekarelik yerin 85 metrekaresi ise belediyenindir. Yüzde 50’in üzerinde olan yerleri satmayacağımızı kendiniz söylediniz. Yüzde 50’nin üstünde olan yer değerlendirilebilir. Bizler satışına müsaade etmiyoruz ve Kapaklı’da kalması taraftarıyız. O yüzden bu gündem maddesine red oyu kullanıyoruz. Polemiğe de girmeye gerek yok” dedi.

 

“BİZ TRİBÜNE OYNAMIYORUZ”

 

Eleştirilere cevap veren Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı “ Metin Kanat üç yıl Karaağaç’ta Belde Başkanlığı yaptınız. Sesli konuşarak tribüne oynuyorsunuz. 5393 sayılı imar mevzuatında sıkıntı varsa beraber karşı oluruz” diye konuştu. İrfan Mandalı’nın ‘Tribüne oynuyorsunuz’ sözüne sert tepki veren AK Partili Akın Yılmaz “ Biz futbol sahasında değiliz ve maç da oynamıyoruz. Burada kimse tribüne oynamıyor. Burada herkes fikrini düşüncesini açıkça söyleyecektir” dedi.

 

“NEDEN OKULA KAMELYA KOYMADINIZ”

 

Sert tartışmaların yaşandığı gündem maddesi ise AK Partili meclis üyelerinin red oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Bir sonraki gündem maddesinde ise Vize Belediye Başkanlığının 20 adet kamelya ihtiyaç talebi görüşüldü. Karaağaç’ta bir okulun bahçesine kamelya konulmaması rağmen, Vize Belediyesine kamelya verilmesine anlama veremediklerini kaydeden Belediye Meclis üyesi Salih Bezgin “ Karaağaç’ta bir okula kamelya verilmesini istedik ama Vize Belediyesine veriliyor. Ben bunu esefle kınıyorum. Buraya vermeyip, oraya veriyorsak gerçekten yanlıştır. Bununla ilgili Kapaklı Belediyesine de dilekçe verdik” diye konuştu. Kapaklı Belediyesinin eğitime verdiği desteği herkesin bildiğini kaydeden Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, ihtiyaçların en kısa zamanda tamamlanacağını kaydetti. Ak Partili Meclis üyesi Akın Yılmaz’da “ Kazak gölünde insanların oturacağı kamelya yok, vatandaşlarımız kamelya azlığından dolayı yerlerde oturuyorlar” diye konuştu. İlgili gündem maddesi ise görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

KOMİSYONLARA HAVALE EDİLDİ

 

Gündemin beşinci maddesinde yer alan ilçede yeni açılan cadde ve sokağa İbrahim Dükanlı isminin verilmesi ve Atatürk Mahallesi Kurtuluş Dere mevkii Hafızlar Sokak ile Aşıklar Sokak arasında kalan dört parça olan parka isim verilmesi konusu İmar Komisyonuna havale edildi. Gündemin yedinci maddesinde Atatürk Mahallesi 872 ada 3 nolu parselden geri kalan 41,34 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması ise oy birliği ile kabul edildi. Toplantı öncesi oy birliği ile gündem maddeleri arasına eklenen Atatürk Mahallesi 1576 ada 8 nolu 6 dönümlük arsa vasfındaki taşınmazın satışa çıkarılması ise İmar ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

İKİNCİ OTURUM CUMA GÜNÜ

 

Son gündem maddesi olan Atatürk Mahallesi 868 ada 6 nolu parsel tamamı 180 metrekare arsada bulunan 20 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması ve komisyonlara havale edilen gündem maddelerinin Cuma günü saat 16.00’da ki ikinci oturumda görüşülmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10