Çerkezköy 'Adalet Miting'inde

CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'na "Casusluk suçlamasıyla" 25 yıl hapis cezası vererek tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilmesinin ardından, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara'dan

Çerkezköy 9.07.2017 22:04:00 0
Çerkezköy

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun düzenlediği ‘Adalet Mitingi’nde yaklaşık 15 bin polis görev alırken, herhangi bir taşkınlık çıkmadı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından başlatılan ‘Adalet Mitingi’ne Çerkezköylü vatandaşlar da katılarak ‘Adalet’ isteklerini dile getirdiler.

 

İstanbul Maltepe’de düzenlenen ‘Adalet Miting’ine, Türkiye’nin dört bir yanından milyonlarca kişinin katıldığı gözlemlenirken, Çerkezköy’den de özel araçları ve otobüslerle alanı dolduran yaklaşık 3 bin kişi, ‘Adalet’ sloganları ile miting alanındaki yerlerini aldılar. CHP’li Tekirdağ milletvekilleri, Candan Yüceer, Emre Köprülü, Faik Öztrak’ın yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın da aralarında bulunduğu toplam 11 ilçenin Belediye Başkanları ve CHP Tekirdağ İl ve ilçe yönetimleri katıldı.

 

‘’9 TEMMUZ YENİ BİR ADIMDIR’’

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe'deki 'Adalet Mitingi'nde yaptığı konuşmada, "Benimle birlikte 450 kilometreyi kat eden sevgili yol arkadaşlarım, sevgili adalet arayıcıları, bizleri televizyonları başında izleyen sevgili yurttaşlarım. Maltepe Meydanı'ndan bütün İstanbul'a, Türkiye'ye gönül dolu sevgiler, muhabbetler gönderiyoruz. 15 Haziran 2017'de sabah saatlerinde Ankara Güvenpark'ta başlattığımız yürüyüşü Maltepe'de noktaladık. Kimse bu yürüyüşün bir son olduğunu düşünmesin bu yürüyüş, bizim ilk adımımızdır. Herkes şunu çok iyi bilsin 9 Temmuz yeni bir adımdır. Yeni bir iklim, tarih, doğuştur" diye konuştu.

 

‘’OHAL KALKSIN TÜRKİYE NORMALLEŞSİN İSTİYORUZ’’

 

Kılıçdaroğlu, Adalet Yürüyüşü’nün nedenlerini sıraladı. Kılıçdaroğlu; "OHAL kalksın, Türkiye normalleşsin istiyoruz. Adliyeye, kışlaya, camiye siyaset girmesin. Yargı, siyasetin sopası olarak kullanılmasın. Yargı tarafsız ve bağımsız kılınsın. Hapishanede gazetecileri olmayan bir Türkiye istiyoruz. Özgür medya istiyoruz. Üniversiteleri susturulmuş değil, üniversiteleri konuşan bir Türkiye istiyoruz. Düşünceyi açıklama özgürlüğü istiyoruz. Düşüncesini açıkladı; diye kişilerin, kurumların suçlanmasını ve hapishaneye atılmasını istemiyoruz. Milletin seçtiği vekillerin tutuklanmasını, hapishaneye atılmasını değil; TBMM'de görev yapmalarını istiyoruz" dedi.

 

"DEMOKRATİK PARLAMENTER SİSTEMİ İSTİYORUZ"

 

Tek adam rejimi değil demokratik parlamenter sistemi istediklerini dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti; "Tek adam rejimi değil, tek adam rejimine 'hayır' diyoruz. Tek adam rejimi değil, demokratik parlamenter sistemi istiyoruz. TBMM'nin gasp edilen yetkilerinin iadesini istiyoruz. Göstermelik değil, gerçekten de kadın-erkek eşitliği istiyoruz. Kadına yönelik şiddetin önlenmesini ve devletin bu konuda daha tutarlı politikalar üretmesini istiyoruz. Gençlere saygı istiyoruz. Gençler, potansiyel suçlu olarak gösterilmesin istiyoruz. Toplumsal barışımızı bozan tüm antidemokratik uygulamaların eşit yurttaşlık temelinde sona erdirilmesini istiyoruz"

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10