Geldiler gezdiler gördüler

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, Makedonya Üsküp El Hilal Derneği'nin "Yetim Çocuklar Gezi Projesi" kapsamında Türkiye'ye yaptığı gezinin Tekirdağ ayağın

Süleymanpaşa 13.07.2017 19:36:00 0
Geldiler gezdiler gördüler

7 yıldır faaliyette olan projede proje sorumlusu Fatmir Murteza, 5 eğitmen ve 45 çocukla birlikte çıkılan Türkiye turunun son etabında Tekirdağ’a gelen ekip Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ile yemek yiyip sohbet etti.

 

FATMİR MURTEZA: “BİZLERE KATKI VERENLERE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM’’

 

Yemekte açıklamalarda bulunan Makedonya Üsküp El Hilal Derneği proje sorumlusu Fatmir Murteza proje hakkında bilgi verip Başkan Eşkinat’a teşekkür ederken; “Süleymanpaşa Belediye Başkanı Sayın Ekrem Eşkinat’a bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ederim. Bizler yetim çocuklarımızı 2 hafta boyunca farklı kültürleri tanıması için Türkiye’de gezdirdik. Tarihi mekanları ziyaret edip yeni arkadaşlıklar kurmalarını sağladık. Çocuklarımız ülkenizde sosyalleşip psikolojik açıdan destek almış oldular. Bizlere katkı veren herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

ULAŞAMADIĞIMIZ BİR ŞEY VAR:DÜNYA BARIŞI

 

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ise çocukların dünya barışını sağlayabilmek için önemli olduğunun altını çizerek yaptığı konuşmasında; “Hep konuştuğumuz ancak bir türlü ulaşamadığımız bir şey var. Dünya barışı. Belki hepimiz aynı anda bu mücadeleyi vermediğimiz için bu amaca ulaşamıyoruz. Ancak çocuklarımıza gereken önemi verir, onların da bu amaca hizmet etmelerini sağlarsak güzel günler, güzel bir gelecek yaşayabiliriz.” ifadelerini kullandı. Başkan Eşkinat’ın Süleymanpaşa Çocuk Kulübü projesi ile ilgili de bilgiler paylaştığı görüşmenin ardında Makedon ekip Üsküp’e hareket etti.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10