Şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşlara tren seferleri ücretsiz

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban'ın girişimleri sonucu, ilçede ikamet eden şehit aileleri, gaziler, engelli vatandaşların bölgesel tren seferleri ile yurt içi ana hat trenlerinde, ücretsiz yolculuk yapmal

Çerkezköy 14.07.2017 20:12:00 0
Şehit aileleri, gaziler ve engelli vatandaşlara tren seferleri ücretsiz

“TALEP FORMUNU DOLDURMALARI GEREKİYOR”

 

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi veren Çerkezköy Gar Şefi Mustafa Parapan “ Şehit aileleri, gazilerimiz ile Engelli vatandaşlarımızın tren seferlerinden ücretsiz yararlanmaları için, ilçemizde Perşembe günü itibari ile gerekli olan sistemi kurarak çalışır hale getirdik. Bu konuyla ilgili Bölge Başmüdürlüğümüzü de çalışmalar hakkında bilgilendirdik. Tren seferlerinden ücretsiz olarak yararlanmak isteyen şehit yakınlarımız, gazilerimiz ve engelli vatandaşlarımızın durumlarını belirten kimlikleri ile birlikte şahsen Çerkezköy Gar Şefliğine başvurarak TCDD Sosyal Paket Talep Formunu doldurmaları gerekiyor. Bizler TCDD Sosyal Paket Talep Formunu dolduran vatandaşımızın fotoğrafını çekerek sistemimize okutuyoruz. Ardından QR kodlu barkodu kimliklere yapıştırarak işlemimizi tamamlıyoruz” açıklamasında bulundu.

 

“ÇOK MUTLU OLDUK”

 

Hayata geçirilen uygulamadan duydukları mutluluğu dile getiren Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan; “Söz konusu uygulamayı uzun süreden beri bekliyoruz. Her zaman bizlerin yanında olan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’a derneğimiz adına çok teşekkür ediyorum. Gerekli cihazların İstanbul’dan İlçemize getirilmesinde kendisinin büyük destekleri oldu. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Şubesi olarak üyelerimize gerekli bilgilendirmelerde de bulunduk. Allah devletimize zeval vermesin” diye konuştu.

 

“CENNET VATANI ONLARA BORÇLUYUZ”

 

“Şehit aileleri ve gaziler için ne yapsak azdır” diyen Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban;“Bu cennet vatanı onlara borçluyuz. Engelli vatandaşlarımızın ulaşım sıkıntılarını bir nebze de olsa gidermişsek ne mutlu bize. Sosyal devlet olduğumuzun da önemli bir göstergesi olan bu yeni uygulamadan faydalanacak olan tüm vatandaşlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10