Kapaklı'ya temiz elektrik enerjisi

Kapaklı Belediyesi güneş enerjili aydınlatma direkleri çalışmalarında sona yaklaştı. Tüm dünya tarafından kullanılan ve temiz enerji olarak nitelendirilen güneş enerjisi, Kapaklı Belediyesi tarafından

Kapaklı 17.07.2017 20:23:00 0
Kapaklı

Güneş enerjisi ile çalışan 6 metre yüksekliğinde tasarlanan, 40 Watt gücünde, 250W güneş panelli modern dekoratif aydınlatma direkleri çalışmaların tamamlanmasının ardından kentin en işlek caddelerine konulacağı belirtildi.

 

‘’KENTİN EN İŞLEK CADDELERİNE KOYACAĞIZ’’

 

Elektriğe ihtiyaç duymadan aküsü tam dolu olduğunda iki gün boyunca enerji sağlayabilme kapasitesine sahip olan aydınlatma direkleri, vatandaşların yollarda daha güvenli yürüyebilmeleri için tasarlandığı belirtildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı'' Güneş enerjisi; tüm dünyanın “Temiz Elektrik Enerjisi” olarak nitelediği bir enerji kaynağıdır. Biz de buradan hareketle gelecek nesillerimize temiz bir çevre bırakmak ve ekonomiye katkı sağlamak üzere; Güneş Panelli Dekoratif Aydınlatma Direklerini kentimizdeki işlek caddelerimize koyacağız. 6 metre yüksekliğinde tasarlanan direklerimiz 40 Watt gücünde ve armatürü bulunmaktadır. Ayrıca 250W güneş paneli bulunan direklerimiz aküsü tam dolu olduğunda, hiç güneş görmeden 2 gün boyunca başka bir kaynağa ihtiyaç duymadan enerji sağlayacak''dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10