Fesih iptal oldu, TEDES yolda!

KGYS-TEDES projesini yapan Ekin teknoloji firması Çerkezköy'deki mücadelesini kazandı.

Çerkezköy 19.07.2017 13:47:00 0
Fesih iptal oldu, TEDES yolda!

4 Milyon 991 bin TL’ye mal olan ve yaklaşık 4 ay önce Çerkezköy Kaymakamlığı tarafından Çerkezköy Belediyesi’ne gönderilen ‘GİZLİ’ ibareli dosyanın ardından firma ile sözleşme iptal edilirken, şirketin yaptığı itirazların haklı bulunduğu ve 11 Temmuz itibariyle sözleşmenin fesih kararı iptal edildiği öğrenildi. Şirket bu kapsamda yeniden işbaşı yaptı.

 

FETÖ İDDİASIYLA SÖZLEŞME FESİH EDİLMİŞTİ

 

Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 22 Temmuz 2016 tarihinde açık ihaleyle yapılan ‘TEDES ve KGYS Sistemleri Alım İşi’ ihalesini, Ekin Teknoloji firması 4 milyon 991 bin 970 TL’lik teklifiyle kazanmıştı. Yapılan sözleşme sonrası işe başlayan firma işi teslim etmesine iki gün kala, sözleşmenin tek taraflı olarak feshedildiği bildirilirken, gerekçe olarak da Çerkezköy Kaymakamlığı’ndan gelen ‘gizli’ ibareli yazı gösterilmişti.

 

İTİRAZLAR İLGİLİ MERCİLERE YAPILDI

 

Yaşanan gelişmelerin ardından açıklamalarda bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ise, “Proje yüzde 97’lere ulaştı ancak, kaymakamlığımızdan gelen ‘gizli’ ibareli yazı ile yüzde 97’si tamamlanan TEDES ihalemizi feshettik” ifadelerine yer vermişti. İşin iptal edildiğini öğrenen Ekin Teknoloji firması yetkilileri, kendilerine yapılan bildirimler sonrasında itiraz sürecini başlatırken, alınan bilgilere göre firmanın, itirazlarını devletin ilgili mercilerine yaptığı ifade edildi.

 

FİRMAYLA İLGİLİ BİR SIKINTININ OLMADIĞI İFADE EDİLDİ

 

Firmanın yaptığı itirazların, kısa bir süre önce, Ekin Teknoloji firmasının lehine sonuçlandığı öğrenildi. İtirazlar sonucunda yapılan incelemede firmanın ihale sözleşmesinin, OHAL kararnamelerine dayanılarak iptal edilmesinin hukuken doğru olmadığı sonucuna varıldığı öğrenilirken, firmayla ilgili herhangi bir sıkıntının olmadığı ifade dildi. Gerekli inceleme, araştırma ve yazışmaların tamamlanmasının ardından ise, Çerkezköy Belediyesinin, Ekin Teknoloji’nin ‘sözleşmenin fesih kararının iptal edilmesi ve çalışmaların devamı’  yönünde yeni bir karar aldığı öğrenildi.

 

TEDES BİLMECESİ SONA ERDİ

 

Kamu İhale Kurumu’nun Elektronik Kamu Alımları Platformu’ndaki (EKAP)  firmanın ihale sözleşmesinin iptal edilmesine ilişkin karar da, yürürlükten kaldırılırken, firmanın 11 Temmuz tarihi itibariyle işi teslim etmek için çalışmalarına kaldığı yerden yeniden başladığı öğrenildi.  Böylece Çerkezköy’de Nisan ayından bu yana devam eden TEDES bilmecesi de sona ermiş oldu.

 

FESİH KARARINI KALDIRDIK

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da yaptığı açıklamada, “Tek taraflı fesih ettik ardından Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü görüş yazısı yazdı. Görüş yazısında fesih kararının doğru olmadığını 3-4 maddede açıklanırken, bu görüş yazısını İç İşleri Bakanlığına yazdık. Bakanlık yazıda Başbakanlık güvenlik işleri genel müdürlüğünün yazısına göre işlem yapabilirsiniz derken, Bizde bakanlık yazısına göre fesih kararını kaldırıp işleme devam ediyoruz” dedi.

 

BİR BUÇUK AY İÇERİSİNDE ÇALIŞIR HALE GELECEK

 

Diğer yandan alınan bilgilere göre yeniden iş başı yapan firmanın yarım kalan işi kısa süre içerisinde tamamlayacağı ve KGYS-TEDES sisteminin de yaklaşık 1,5 ay içerisinde aktif hale geleceği ifade edildi.

 

Haber / Emrah ÇOĞALAN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10