Yeni mühürler teslim edildi

Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Fevzi Apaydın, önceki gün Tekirdağ il genelindeki Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası başkanlarıyla bir araya geldi.

Çerkezköy 23.07.2017 21:14:00 0
Yeni mühürler teslim edildi

Federasyon Başkanı Fevzi Apaydın, plaka basımlarında yapılan yeni değişikliklerle ilgili oda başkanlarını bilgilendirdi. Bilgilendirmenin ardından da plaka basımlarında kullanılacak olan yeni mühürleri oda başkanlarına teslim etti.

 

APAYDIN BİLGİLENDİRMEDE BULUNDU

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As konu ile ilgili açıklamalarda bulundu;“Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanımız Fevzi Apaydın, diğer illerde olduğu gibi önceki gün de ilimize gelerek, Tekirdağ il merkezi ve ilçelerde faaliyet gösteren Şoför ve Otomobilciler Esnaf odalarına, sahte yapılma imkânı olmayan darphane imalatı yeni plaka tescil mühürlerini dağıttı. Tekirdağ Şoförler ve Otomobilciler Esnaf odasında gerçekleşen toplantıda TŞOF Başkanı Fevzi Apaydın ve federasyon yönetim kurulu üyeleri ile Tekirdağ il genelindeki Şoförler ve Otomobilciler esnaf odası başkanları katıldı. Federasyon Başkanımız Apaydın, burada yaptığı konu hakkındaki bilgilendirmesinde bizlere, araç tescil plakalarının, aracın görünürdeki kimliği niteliğinde olduğunu belirtti. Apaydın ayrıca, yurt genelinde son dönemde sahte plakalı araçların başta terör olayları olmak üzere gasp, hırsızlık gibi yasadışı işlerde kullanıldığı göz önüne alındığında, plakaların mevzuata uygun orijinal ve okunaklı olmasının önemli olduğunu ifade etti. Bu gibi benzeri olayların önüne geçmek için hukuki mücadele başlattıklarını ve İçişleri Bakanlığı ile ortaklaşa çalışma yürüttüklerini de belirtti’’ şeklinde konuştu.

 

‘’HER İL VE İLÇENİN KODU AYRI’’

 

Mustafa As, şöyle devam etti, “Sahte plaka basımının önüne geçmek, buna meydan vermemek ve önlem alınması için, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü ile birlikte, bir süredir çalışmalar sürdürüldüğünü de anlatan federasyon başkanımız Fevzi Apaydın, Federasyonumuzca, plaka basımında kullanılan mühürlerin yeknesaklığını sağlamak, sahte mühür basımını engellemek amacıyla Darphane ve Damga Genel Müdürlüğü’nde bastırılmasının caydırıcı olacağı değerlendirilmiş ve ilgili kuruma müracaat ettiklerini ve bu mühürlerde her bölgenin kendine has ayrı bir şekilde kodlandırıldığını ve üzerinde T.C. ve rumuzu bulunan mühürlerin sahte yapılma imkânında kesinlikle olmadığını belirtti’’ diye konuştu.

 

‘’ARTIK KİMSE CESARET EDEMEZ’’

 

Çerkezköy Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, konu ile ilgili açıklamasını şöyle sonlandırdı; “Bu yeni plaka mühürlerin dağıtımından sonra bölgemizde kaçak ve sahte plaka basmaya kimse cesaret edemeyecektir. Artık bundan böyle her oda yaptığı mühürleri değil, Türkiye’de tek bir mühür kullanacak. Yeni plaka mühürlerinde her ilin ve ilçenin alfabetik sırayla kodlandırılmış olması ve darphane matbaasının beratıyla beraber teslim edilmiş olması ise bu konun ne kadar hassas ve önemli olduğunu ortaya koymuştur” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10