ADD'den muharip gazilere ziyaret

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve yönetim kurulu üyeleri Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilciliğine Lozan Antlaşmasının 94. Yılı mÃ?

Çerkezköy 24.07.2017 21:03:00 0
ADD

KAPIDA KARŞILADILAR

 

Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan ve yönetimini gaziler kapıda karşıladı. Ziyarette konuşan Başkan Dündar Orhan “  1974 Kıbrıs gazilerini şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Lozan Barış Antlaşması’nın 94. yıldönümündeyiz. Osmanlı İmparatorluğu’nun Birinci Dünya Savaşı’nda yenilmesinden sonra 23 Ağustos 1920’de Sevr Antlaşması imzalanmıştı. Sevr Antlaşması’na dayanarak, Anadolu emperyalist devletlerin orduları tarafından işgal edilmişti. Lozanla birlikte Türkiye dünya devleri arasına girdi. 1956 yılına kadar borçları ödedik. Lozanın 94.yılını kutluyoruz. Tüm milletimize hayırlı olsun. Gazi Mustafa Kemal önderliğinde 19 Mayıs 1919’da başlatılan ulusal bağımsızlık savaşımız, iç ve dış düşmanlara karşı, 4 yıl sürmüş ve 30 Ağustos 1922’de zaferle sonuçlanmıştı. Zaferden sonra, Türkiye Büyük Millet Meclisi hükümetiyle yenilen İtilaf Devletleri (İngiltere, Fransa, İtalya) ve Yunanistan arasında, 24 Temmuz 1923 de, Lozan Barış Antlaşması imzalanmıştı. Türk heyetine İsmet Paşa başkanlık etmişti. Görüşmelerde ‘’tam bağımsızlık’’ ve ‘’ulusal egemenlik’’ ilkelerinden hiç ödün verilmemişti. Lozan Barış Antlaşmasıyla vatanımızın sınırları çizilmiş, Türkiye ve Yunanistan arasındaki sorunlar çözümlenmiş, kapitülasyonlar kaldırılmış, kabotaj hakkı kazanılmış ve Boğazlar, Osmanlı borçları, İstanbul’un ve Boğazların boşaltılması konusunda anlaşma sağlanmıştır” açıklamasında bulundu.

 

“ASLA ÖDÜN VERMEMİŞTİR”

 

Orhan “Bu antlaşma, Atatürk’ün dediği gibi, ‘Türk Milleti aleyhine asırlardan beri hazırlanmış ve Sevr Antlaşmasıyla tamamlandığı sanılmış büyük bir suikastın yıkılışını gösteren bir belgedir.’ Lozan Barış Antlaşması, Türk Milleti’nin başarılı bir bağımsızlık savaşından sonra haklarını aldığı ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin uluslar arası alandaki saygın yerini kazandığı bir başlangıç noktasıdır. Lozan Barış Antlaşması ulus devletimizin temelidir, başka bir deyişle, ulus devletimizin tapusudur, ulusal onurumuzdur. Türkiye Cumhuriyeti, İkinci Dünya Savaşı sonrasına kadar kendine öz kaynaklarıyla, kendi insanının emeği ve üretimiyle kalkınmış ve bağımsızlığından asla ödün vermemiştir. Ama sonrasındaki siyasal iktidar, günümüze kadar izledikleri Kemalizm’den sapmış yanlış politikalarla ülkeyi ekonomik ve siyasal bakımdan bağımlı duruma getirmiştir. Emperyalizmin Türkiye için niyeti ve amacı dünden bugüne hiç değişmedi. Hele ‘’küreselleşme’’ dönemi başladıktan sonra ulus devleti ve onun ideolojisi olan Kemalizm’i ortadan kaldırmak emperyalizmin vazgeçilmezi oldu. Emperyalizm, içimizdeki işbirlikçileriyle, günümüzde Ortadoğu’yu bulunduğumuz coğrafyayı kendi çıkarlarına göre yeniden yapılandırmaya, Lozan yerine yeniden Sevr’i getirmeye, vatanımızı ve milletimizi bölmeye soyundu” diye konuştu.

 

“MAAŞLARIN DENGELENMESİ VE İSTİHDAMIN ARTIRILMASINI İSTİYORUZ”

 

Ziyaretten ötürü ADD yöneticilerine teşekkür eden Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan “ Gazilerimiz ile birlikte bir arada toplanıp temsilciliğimizi kurduk. Muharip gazileri şuan ikiye böldüler. Gazi her zaman gazidir. Kıbrıs’ta bir çok arkadaşımız savaştı ve ülke olarak 498 şehit verdik. Gaziler olarak sıkıntılarımız da var. Yetkililerimizden gazi maaşlarının dengelenmesini ve istihdamın artırılmasını istiyoruz” diye konuştu.

 

ADD’YE TEMSİLİ TAPU VERİLDİ

 

Konuşmanın ardından Atatürkçü Düşünce Derneği Çerkezköy Şube Başkanı Dündar Orhan, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Çerkezköy Temsilcisi Hasan Hüseyin Yarlıgan’a Türkiye Cumhuriyeti’nin temsili tapu senedini tablo şeklinde hediye etti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10