Hayrabolu tamam! sıra diğer ilçelerde

Tekirdağ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı (TESKİ) tarafından yapılan il geneli içme suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları devam ediyor.

Tekirdağ 8.08.2017 19:41:00 0
Hayrabolu tamam! sıra diğer ilçelerde

İl genelinde sürdürülen program dahilinde Hayrabolu’daki çalışmalar tamamlanırken, diğer ilçelerde de çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağı belirtildi.

 

PROGRAM DAHİLİNDE YÜRÜTÜLÜYOR

 

TESKİ Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı tarafından il genelinde program dâhilinde sürdürülen içme suyu temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları kapsamında, Hayrabolu ilçesi genelindeki içme suyu depolarının temizlik ve dezenfeksiyonu yapıldı. Ekiplerin hummalı çalışması sonucunda, 7 gün içerisinde bitirilen çalışmalar sonucunda, 44 adet içme suyu deposu ve terfi merkezi dezenfekte edildi. Çalışmalar kapsamında, zaman içinde depolarda biriken kum ve mil içerikli malzemeler temizlenirken, temizlik ve dezenfeksiyonu yapılan tesislerin toplam hacminin 5 bin 885 metreküp olduğu ifade edildi.

 

SUYUN SAĞLIK AÇISINDAN SORUNSUZ OLMASI AMAÇLANIYOR

 

TESKİ Genel Müdürlüğü’nden konu ile ilgili yapılan açıklamada, ‘’TESKİabonelerine temin ettiği suyun kalitesini periyodik olarak ölçmektedir. Her bir temin noktasından düzenli olarak alınan su numuneleri laboratuvar ortamında analiz edilmektedir. TESKİ’nin yaptığı içme suyu deposu temizlik ve dezenfeksiyon çalışmaları sayesinde, abonelerine ulaştırdığı suyun sağlık açısından sorunsuz olması sağlanmıştır’’ denildi.

 

Haber / Sevay KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10