Çerkezköy Belediyesi önlem aldı

Çerkezköy'deki trafik yoğunluğunu azaltmak ve trafik akışını sağlıklı şekilde sağlamak için 19 Haziran tarihinde tek yön uygulamasına geçilmişti.

Çerkezköy 10.08.2017 20:01:00 0
Çerkezköy Belediyesi önlem aldı

Bununla birlikte şehir treafiği biraz daha düzene girerken, araçların caddede hız yapmaları Çerkezköy Belediyesi’ni harekete geçirdi. Kentin en yoğun caddeleri olan Atatürk, Öztrak ve Uğur Mumcu Caddelerinde belli mesafelere, belediye tarafından hız kesici setler konuldu.

 

TRAFİĞİN DAHA SAĞLIKLI İŞLEMESİ İÇİN HIZ KESİCİ SETLER KONULDU

 

Çerkezköy’de Tek yön uygulamasına geçilen caddelerde, yayaların da sağlıklı ve güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmesi için hız kesici setler konulmaya başlanıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, “Tek yön uygulamasının ardından, trafiğin akışının tek yönden sağlandığı caddelerimizden olan Öztrak Caddesi’nde araçların hız yapmasını önlemek amacıyla hız kesici setler koyduk. Bu şekilde sürücüler olduğu gibi yayalar da karşıdan karşıya daha sağlıklı bir şekilde geçebilecek. Bu hız kesici setlerin konulmasıyla birlikte sürücüler, hem daha yavaş gittikleri gibi hızlarını da şehir içinde gidilmesi gereken hızla gitme zorunda kalıyorlar. Hız kesici setler genellikle yayaların geçiş noktalarına yakın olan yerlere monte edildi. Tek yön uygulaması olan Atatürk ve Uğur Mumcu Caddeleri’ne de belli yerlerine hız kesici setler konulacak. Amacımız kent trafiğinin sağlıklı bir şekilde seyretmesi ve trafik sıkışıklığı nedeniyle kimsenin mağdur olmamasıdır” dediler. Öztrak Caddesi’ne hız kesici setlerin monte edilmesi çevre esnafı ve vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı.

 

Haber / Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10