63'lük Ali dayı ekmeğini taştan çıkartıyor

Çerkezköy Veliköy Mahallesinde yaşayan 63 yaşındaki Ali Düzenli, yol kenarlarına dökülen molozları kırarak elde ettiği demirleri satıp ailesinin geçimini sağlıyor. Her bir saatlik çalışması s

Çerkezköy 10.08.2017 20:05:00 0
63

KİLOSUNU 50 KURUŞTAN SATIYOR

 

63 yaşındaki Ali Düzenli Veliköy Organize Sanayi Bölgesi’nin arka tarafında bulunan alanda molozların içindeki demirleri topluyor. Dört çocuğunun ve eşinin geçimini sağlayan Düzenli, zor koşullar altında ekmeğini taştan çıkartıyor. Arazide yiyecek arayan binlerce kuşun cıvıltılarıyla çalışan Düzenli 35 yıldır Veliköy Mahallesi’nde yaşadığını ve yaklaşık bir yıldır işsiz olduğunu ifade etti. Yaşıtlarının kahvede oturduğu Ali Düzenli, günün ilk ışıklarıyla mesaisine başladığını kaydederek; “Burada topladığımız demirlerin kilosunu 50 kuruştan satıp ailemin ihtiyaçlarını karşılıyorum. Kahve alışkanlığım yok. Evde boş oturacağıma buraya gelerek günde 15-20 TL ekmek parası kazanmaya çalışıyorum” dedi.

 

‘’AİLEMİ KİMSEYE MUHTAÇ ETMEMEK İÇİ ÇABALADIM’’

 

Uzun süre çalışmasına rağmen emeklilik için yeterli gün ve primi elde edemeyen Düzenli, bu tür işlerde çalışmak zorunda olduğunu ifade ederek, ilerleyen yaşına rağmen beden gücüyle kırdığı betonlardan elde ettiği demirleri satarak ailesinin geçimine katkı sunduğu için mutlu olduğunu belirtti. Düzenli;“Alın terimizle, emeğimizle burada ev ihtiyaçlarını ve ekmek paramızı çıkartıyorum. Yaşım ilerlese de eşimi ve çocuklarımı kimseye muhtaç etmemek adına çabaladım. Yaptığım işten dolayı gururluyum” dedi. Birçok yaşıtının emeklilik keyfini yaşadığı zamanda aile geçimini sağlamak için moloz yığınlarını kırarak ekmek parası kazanan 63 yaşındaki Düzenli, “helal olsun” dedirtti.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10