Camcı: Hizmet sözde kalmasın

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköy Devlet Hastanesindeki doktor eksikliğini ve poliklinik hizmetlerinde eksiklikler nedeniyle açıklamada bulundu. Eksiklerin bir an önce giderilmes

Çerkezköy 16.08.2017 20:34:00 0
Camcı: Hizmet sözde kalmasın

“YETERSİZ BİR DURUM ALIYOR”

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, konu ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında, Devlet Hastanesi’nin hizmete girdiği günden bu yana eksikliklerinin olduğunu kaydederek “ Çerkezköy’ün yeni devlet hastanesi hizmete girdi fakat binanın büyük ve modern olmasının yanı sıra sağlık personeli eksikliği dikkat çekiyor. Doktor eksikliği sebebiyle poliklinik hizmetleri de yetersiz bir durum alıyor” dedi.

 

“HİZMETTE AKSAKLIKLAR YAŞANABİLİR”

 

Camcı “ Hizmette eksikliğin yaşandığı hastanede var olan doktorlarımız yoğun bir çaba harcıyorlar ve kendilerine de teşekkür ediyorum.  İyi hizmet açısından günde ortalama 60-70 hastaya bakacak doktor yaklaşık 130-140 hastaya bakıyor. Yani 2 doktorun bakması gereken hastaya tek doktor bakmaya çalışıyor. Hastalarımız sabahın saat 4’ünde hastaneye giderek kuyruklar oluşturuyorlar. Doktorlarımız yoğun çalışmasına rağmen yoğun temponun yaratmış olduğu vücut yorgunluğu yüzünden hizmette aksaklıklar yaşanabilir” diye konuştu.

 

GÖREVE ÇAĞIRDI

 

Hizmete açıldığı günden itibaren Çerkezköy Devlet Hastanesine gelen hastalara müdahalede eksik kalındığını kaydeden Camcı “ Yeni hastane hizmete açıldığından bu yana bu tür eksiklikler yüzünden sağlık hizmeti konusunda ne yazık ki geride kalmaktadır. Kapaklı ve Saray’a da hizmet vermekte olan bu büyük hastane yetkililerin vermiş olduğu sözleri tutmamasından dolayı zor durumda kalmaktadır. 15 yıldır hükümette bulunan AK Partinin en çok övündüğü konulardan birisi olan sağlık sektörünün aksine Çerkezköy Devlet Hastanesi'nde yaşananlar içler acısı durumu gözler önüne seriyor. Bu konuda yetkililer tarafından verilen 'doktor eksikliğinin giderileceği’ gibi sözlerin en kısa zamanda yerine getirilmesi lazım” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10