Akay: Bu çamurlar bize tutmaz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay yaptığı basın açıklamasında geçtiğimiz günlerde Kapaklı ve Saray'dan gelen minibüsler için yapılan güzergah değişikliğine ilişkin Kapaklı

Çerkezköy 21.08.2017 20:49:00 0
Akay: Bu çamurlar bize tutmaz

Haberi yapan Akit TV hakkında Ankara Sulh Ceza Mahkemesine suç duyurusunda bulunduklarını kaydeden Akay, ulusal kanal hakkında ise ‘Dijital paçavra” söyleminde bulundu. Akay “  Çerkezköy’de son dönemlerde hızla artan yatırımlarımız var. Bizim çalışmalarımızı nasıl gölgeleriz diye düşünüyorlar. Bu arkadaşların mücadelesini ise haklı buluyorum. Arkadaşlar vatandaşlarımızın kafalarını karıştırmak istiyorlar ama onların bu çamuru bize tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da veremeyeceğimiz hesap yoktur” dedi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Dün saat 14.00’de makamında basın toplantısı düzenleyen Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, toplantıda ilk olarak minibüs güzergahlarıyla ilgili Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın eleştirilerine cevap verdi. Çerkezköy’de tek yön uygulamasının 19 Haziranda uygulamaya konulduğunu kaydeden Akay “Atatürk ve Öztrak Caddelerindeki trafik yoğunluğunun yanısıra 11 yolun birleştiği altıyol kavşğındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için bu uygulama Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi(UKOME) tarafından başlatıldı. Bugün ise yaptığımız uygulamanın sayısal verilerine baktığımızda doğru bir uygulama olduğunu gördü. Bununla birlikte Öztrak ve Atatürk Caddesindeki toplu taşıma araçlarının güzergahlarını da mecburen değiştirdik. Bu kararı aldıktan sonra Çorlu’dan, Çerkezköy-Kapaklı, Saray-Vize istikametine yolcu taşıyan Kale Birlik otobüslerinin indirme bindirme merkezleriyle ilgili UKOME’ye talepte bulunduk. Narin Caddesinden ilçe merkezine gelen araçların Atatürk Caddesine girmeden Namık Kemal Bulvarını kullanarak altıyol kavşağına ulaşması yönünde karar alındı. Alınan kararla birlikte bu otobüsler alt yol kavşağından alıp bindirecekler. Artık 400 metre aşağıda yolcu indirecekler. İddia edildiği gibi kilometrelerce yürüyecekler gibi ortada bir durum yoktur ” dedi.

 

“70 METRE VAR”

 

Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’a haritalı cevap veren Akay “ Burada bir mağduriyet yoktur. Burada temel hedef vatandaşların daha rahat ulaşımını sağlamaktır. Sarı minibüsler eskiden Öztrak Caddesinden gidiyordu. Eski güzergah ve yeni güzergah arasında 70 metre vardır” dedi.

 

“BİRLEŞME İÇİN MÜCADELE ETMEK GEREKİYOR”

 

Engelli vatandaşların bu işe alet edilerek açıklamaya dahil olmasını içine sindiremediğini kaydeden Akay “ Engellilerde mağduriyet varmış gibi açıklama yaptılar. Ben bu açıklamayı izledim ve çok üzüldüm. İddia edildiği gibi vatandaşlar Narin kavşağında inmiyorlar ve altıyol kavşağında iniyorlar. Engelli vatandaşlarımızı yok saydığımız da yoktur. Ben burada açıklama yapmalarını doğru bulmadım. Ortada konuşulması gereken konu bu değildir. Kapaklı, Kızılpınar, Veliköy’deki vatandaşlar Devlet Hastanesine gitmek için iki araç kullanmak zorunda kalıyor. Bunları konuşmamız gerekiyor. İki Belediye Başkanının gelip burada açıklama yapması da doğru değildir. Kapaklı, Çerkezköy ve Kızılpınar minibüslerinin biran evvel birleşmesi için mücadele etmek gerekiyor” dedi.

 

“TOPLANTILARA KATILMADILAR”

 

Güzergah değişikliği ile ilgili karar alınmadan önce 10 Temmuz’da Büyükşehir Belediyesinde grup toplantısı yapıldığını,bu öneriyi gündeme getirdiklerini ve toplantıda bulunan Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı ve Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban’ın konuyla ilgili herhangi bir görüş beyan etmediğini ifade eden Akay” İki başkan açıklamasında konuyla ilgili bize bir şey sormadılar diyorlar. 10 Temmuz’da toplantı yapıldı. İki Belediye başkanı da ordaydı, ikisi de konuyla ilgili yorum yapmadılar. Konuyla ilgili Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak 3 belediye başkanını 21 Temmuz’da toplantıya çağırdı. Saray adına Ergun Er, Kapaklı adına ise Sami İkizler katıldı. 25 Temmuz’da UKOME’de toplantı yapıldı. İki Belediye Başkanı da orada yoktular. O toplantılara katılmayıp ‘Bize sorulmadı’ demeleri yanlıştır” diye konuştu.

 

“KELİME BULAMIYORUM”

 

Türkiye Sakatlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı Hayati Çakan’a da tepki gösteren Akay “ O konuya kendisini bu şekilde alet etmesine ise kelime bulamıyorum. Çıkıp bunu konuşacağına Kapaklı’da ki sarı minibüslerin engellilere uyumlu olup olmadığını söylesin. Her şeyi çok biliyor, sarı minibüslere binip Çerkezköy’e gelebiliyor mu ?Birleşmeler sağlansın. Engelliler bedava şekilde bu araçları kullansınlar. İkilem yaşamasınlar. Birleşimler sağlansın ki 65 yaş üstü vatandaşlarımız araçlara kartla binsinler. Savunmamız ve hızlandırmamız gereken konunun temeli budur. Bunları kooperatif penceresinden bakarsak çözemeyiz” dedi.

 

“KARARLARI ÇİĞNİYORLAR”

 

UKOME kararına rağmen bazı minibüslerin eski güzergahı kullanmaya devam ettiğini kaydeden Akay “Alınan kararı Büyükşehir Belediyesine bildirmemize rağmen aynı araçlar yine caddeye giriyor. Bu konuyla ilgili zabıta ekiplerimiz ise tutanak tutarak bu araçları Büyükşehir zabıtasına ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne bildiriyor. Bizim yetkimizin olmadığını biliyoruz ve UKOME kararının uygulanmasını istiyoruz. İki belediye başkanının Çerkezköy’e gelerek açıklama yapması şık olmamıştır” dedi.

 

“KRİZ YOKTUR”

 

Basın mensubunun ‘ Bu alınan kararı vatandaş olarak nasıl değerlendirebilirsiniz ” sorusu üzerine konuşan Akay “ Bu alınan kararlarda Çerkezköy halkını da düşündüğüm yok. Çerkezköy ve Kapaklı elmanın yarısıdır. Kapaklı’da çalışıp Çerkezköy’de oturan yüzlerce insanımız var. Bu trafik sirkülasyonu ise Çerkezköy’e özel bir hamle değildir. Bunu herkesin evine işine çabuk bir şekilde ulaşması için yaptık. S ve J plakalarında bölgeselcilik kararını nasıl koruduğumu bütün şoförler şahittir. Bölgeselciliğin korunması konusunda şoför esnafının yanında oldum ve olmaya da devam edeceğim. Belediye Başkanlarıyla aramızda kriz olduğu söyleniyor. Vatandaşların daha iyi hizmet konusunda çatışabiliriz ama 12 belediye başkanının arasında herhangi bir kriz yoktur. Pazar günü düzenlediğimiz etkinlikte İrfan Mandalı ile birlikte oturduk. Kendisini misafir ettik” diye konuştu.

 

AKAY’DAN DİGİTAL PAÇAVRA BENZETMESİ

 

Belediyede personel maaşları üzerinden rant iddiaları, çete suçlamasıyla ilgili haber yapan Akit TV’ye sert tepki gösteren Akay konuyla ilgili Akit TV hakkında suç duyurusunda bulunduklarını kaydederek “
Geçtiğimiz hafta Akit Tv tarafından böyle bir haber servis edildi. Öncelikle 25 Mayıs tarihinde Çerkezköy Belediyesinin hizmet alımı ihalesi sonucu işten çıkartılan bir kişi Kaymakamlığa giderek müracaatta bulunmuş ve müracaatı sonuçsuz kalmış. Ardından bir yerel gazeteye giderek haber yaptırmış. Bu  yaşananların doğru olmadığını iddia ederek haberi yapan gazeteye tekzip gönderdik. Bu konunun hizmet alımı ihalesi olduğunu personelle ilgili tasarrufu olmadığını söyledik. Esas temel hizmetin kendisidir dedik. Bir süre sonra ise Akit denen ‘Digital paçavra’ bu kişiyi gündemine alarak açıklama yaptırdılar. Çerkezköy Belediyesinin herhangi bir personel alım ihalesi değil, hizmet alım ihalesidir. Ben bunda sokaklarda çöp alındı mı ona bakarım. Temizlik işi yapıldı mı ona bakarım. Benim esasım da budur” dedi.

 

“CİDDİ HİZMETLER VAR”

 

Çerkezköy Belediyesinde 184 personelin çalındığını,19 personelin ise diğer birimlerde çalıştığını söyleyen Akay “ Bu arkadaş açıklamasında 19 kişiyi görmediğini söylüyor.o iddia edilen 19 personel Yazı İşleri Müdürlüğünde, Fen İşler Müdürlüğünde, Destek Hizmetler Müdürlüğünde, İlçe Emniyet Müdürlüğünde, Kent Konseyinde, Kaymakamlıkta, Veliköy Ortaokulunda çalışıyor. Senin işin bu arkadaşları görmek değildir. Çerkezköy Belediyesinde yolsuzluk var diyerek haber yapan bir paçavra ile karşı karşıyayız. Çerkezköy’de ciddi anlamda hizmetler var. Bazı arkadaşlar siyaset yapacağız diye ve yoğun çalışmalardan milletin kafasını nasıl bulandırırız diyerek paçavra haberler yaptırma çalışan arkadaşlar var” dedi.

 

“MERAK EDİP ARAŞTIRMADIM”

 

Basın mensuplarının ‘ İşten atıldığını iddia eden ve gazeteye açıklamalarda bulunan kişi sizin döneminizde çalıştı mı ? “ sorusu üzerine konuşan Akay “ bu arkadaşın ne zaman çalıştığını samimiyetle söylüyorum bilmiyorum. Merak edip de araştırmadım. Ben sonuca bakarım. Eşi de burada çalışıyormuş. Firma tarafından işten çıkartılmış. Tasarrufu bizde değildir” dedi.

 

BU ÇAMUR BİZE TUTMAZ

 

“Cumhuriyet Savcılığında bu konuyla ilgili dosya var mı ? “ sorusu üzerine konuşan Akay “ Biz bu arkadaş hakkında 25 Mayıs tarihinde asılsız açıklamalarıyla ilgili Çerkezköy Savcılığına suç duyurusunda bulunduk. Aynı şekilde haber yapan ulusal gazete hakkında da Ankara Sulh Ceza Mahkemesine suç duyurusunda bulunduk” dedi. Savcılığın bu konuyla ilgili ihbar kabul edip Çerkezköy Belediyesine yönelik açtığı bir soruşturmanın olmadığını kaydeden Akay” O kişi gazeteye gitmeden önce Kaymakamlığa başvuruda bulunmuş ancak kabul görmemiş. Konu ise tekrar pişirilip ısıtılıp buralara geldi. Çerkezköy’de son dönemlerde hızla artan yatırımlarımız var. Bizim çalışmalarımızı nasıl gölgeleriz diye düşünüyorlar. Bu arkadaşların mücadelesini ise haklı buluyorum. Arkadaşlar vatandaşlarımızın kafalarını karıştırmak istiyorlar ama onların bu çamuru bize tutmaz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da veremeyeceğimiz hesap yoktur” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA - Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10