12 Milyon TL'lik projenin temeli Çorlu'da atıldı

Nüfusun artmasıyla birlikte hızla büyüyen Çorlu'nun su ihtiyacını karşılamak için hayata geçirilen içme suyu isale hattı, depo ve terfi merkezlerini içeren projenin, temel atma töreni Çorluâ€?

Çorlu 27.08.2017 19:16:00 0
12 Milyon TL

12 Milyon TL yatırım bedeliyle hazırlanan projeyle birlikte Çorlu’nun su ihtiyacının büyük bir bölümünün karşılanması hedefleniyor.

 

Çorlu Kazımiye Mahallesi Bahçelievler Su Terfi Merkezi'nde düzenlenen törene Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Çorlu Belediye Başkan Yardımcıları Erdoğan Demirci ve Ahmet Sarıkurt, TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa, daire başkanları, birim müdür ve yetkilileri ile davetliler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan temel atma töreninde daha sonra protokol konuşmaları yapıldı.

 

BAYSAN TEŞEKKÜR ETTİ

 

TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa yapmış olduğu konuşmasında, Çorlu içme suyu isale hattı, depo ve terfi merkezleri ile TESKİ'nin Çorlu'da gerçekleştirdiği yatırımları içeren bilgiler aktardı. Daha sonra kürsüye gelen Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan törende yaptığı konuşmada suyun önemine değinirken, "Yakın gelecekte dünyada su savaşlarının çıkacağı konuşuluyor. Bu yüzden su sarfiyatı konusunda mutlaka büyük önlemler almamız gerekiyor. Avrupa su sarfiyatının önüne geçebilmek için çok önemli girişimlerde bulunuyor. Bunların başında da yüksek su fiyatları geliyor. Elimizi yıkarken bile gereksiz yere çok fazla su harcıyoruz. Çorlu Belediyesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ işbirliği ile Çorlu'da ki yatırımlar hızla tamamlanıyor ve ihtiyaçlar hızla gideriliyor. Önümüzdeki dönemde de yatırımların tamamlanacak. Çorlu içme suyu isale hattı, depo ve terfi merkezlerini içeren projede emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

 

‘’GÖREV SÜREMİZİN SONUNA KADAR HİZMETLERİMİZ TAMAMLANACAK’’

 

Başkan Kadir Albayrak, "Çorlu ciddi ölçüde göç alan, nüfusu artan bir ilçemiz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz "11 İlçeye 11 Okul" proje kapsamında Çorlu'ya spor lisesi yaptık. Yakın zamanda açılışını gerçekleştireceğiz. Adını, ebedi önderimizin ismi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Lisesi olarak koyduk. Bu okulumuzun Trakya'daki en güzel okulumuz, bu da Çorlu için gurur vericidir. Yine, yakın zamanda Bülent Ecevit Parkı'nın açılışını yapacağız. Bunun yanında devam eden otogar projemiz var. Hizmet süremizin tamamlanmasına 1 buçuk yıl kaldı. TESKİ ve Büyükşehir Belediyesinin tüm daire başkanlıkları ile günümüze kadar yapılan ve yapılacak projeleri içeren bir program hazırlıyoruz. 1 Ekim 2017'den önce her ilçeden bürokrat arkadaşlarla bir araya gelerek yatırımları görüşerek, adını koyacağız. Fakat şu bir gerçek ki; Şarköy, Malkara, Hayrabolu, Saray, Muratlı ilçelerinde ciddi boyutta hizmetler tamamlandı. Kapaklı, Çerkezköy ve Çorlu'da görev süremizin sonunda kadar hizmetlerimiz tamamlanacak. Su kuyularına ve terfi merkezlerine Jeneratör projesi beni en çok mutlu eden projelerin başında geliyor. Bu sayede elektrik kesildiğinde suyu da kesmemiz gerekmeyecek. 11 ilçemizde de bu projeyi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Hem Kurban Bayramınızı hem de 30 Ağustos Zafer Bayramınızı kutluyorum." dedi.

 

12 MİLYON TL’LİK YATIRIMIN TEMELİ ATILDI

 

Temel atma töreni yapılan konuşmaların ardından son buldu. Konuşmaların ardından kurdele kesimi gerçekleştirirken, tesisin temeline ilk beton dökümü yapıldı. Yaklaşık 12 milyon Türk Lirası ihale bedelli olan Çorlu içme suyu isale hattı ile depo ve terfi merkezinin inşaatının bir yıl süresi içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında 22034 metre içme suyu hattı; 6000, 5000 ve 3000 metreküp hacimli olmak üzere 3 adet servis deposu, 2 adet yeni terfi merkezi, 7 adet kuyu binası ile 2 adet mevcut terfi merkezi revizyonu ve ayaklı su deposu tamiratı yapılacak.

 

Haber / Şaban KARDEŞ


0282 726 91 91
0282 747 65 10