Çocuklar okul öncesi testten geçecek

Kapaklı Belediyesi, okula başlama yaşına gelen çocuklara yönelik yetkinlik testi yapacak.

Kapaklı 29.08.2017 21:02:00 0
Çocuklar okul öncesi testten geçecek

66-72 aylık çocuklara yapılacak olan testlerle okula gitmeye hazır olup olmadıkları ölçülecek. Testler, çocukların bilişsel yetenekleri, algılama becerileri ve öğrendiklerini uygulama becerilerini ölçmeyi hedefleyecek.

 

TESTLER KAPAKLI PSİKOLOĞU SAYIN TARAFINDAN YAPILACAK

 

Kapaklı Belediyesi Psikolog’u Ceren Sayın tarafından gerçekleştirilecek olan çalışmada, okula başlama yaşına gelen çocuklara 6 alt test uygulanacak. 100 maddeden oluşan test, görsel algı, sayı bilgisi, kelime bilgisi, cümle kavrama, benzerlikleri tanıma gibi alt başlıklar çerçevesinde yapılacak. Çalışma, her çocuğa özel olarak birebir şekilde uygulanacak. Testlerle çocukların bilişsel becerileri, matematik gibi soyut kavramları zihinde canlandırabilme anlamına gelen çoklu zekaları, algılama yetileri gibi özellikleri değerlendirilecek.

 

YETENEK VE BAŞARI DÜZEYLERİ ÖLÇÜLECEK

 

Kapaklı Belediyesi Psikologu Ceren Sayın tarafından 05-15 Eylül tarihleri arasında ilkokula başlayacak çocuklara uygulanacak testler çocukların, anlama, takip edebilme ve uygulama becerileri ölçülecek. Çocukları birinci sınıfa hazırlamak amacıyla, okula başladıklarında karşılaşabilecekleri yönergeleri anlamaya hazırlıklı olmalarını sağlayacak. Test ile yetenek ve başarı düzeyleri ortaya çıkarmaya çalışılacak.  Konuyla ilgili açıklama yapan Sayın:” Okula başlamak, hem çocuk hem aile için büyük bir yenilik, önemli bir değişim. Bu önemli başlangıç çocukların gelecekteki başarısına giden yolda atılan ilk adım. Çocuğun öğrenme ve eğitim süreciyle tanıştığı, ilk deneyimlerini yaşadığı 1.sınıf onun bütün hayatı boyunca “okul ve eğitim” kavramlarını nasıl algılayacağını belirleyeceği için okul olgunluk seviyesi son derece önemli. Uygulayacağımız bu test, okuma olgunluğu, sayı olgunluğu ve genel olgunluk alanlarında bizlere çocukla ilgili önemli bilgiler vermektedir. Okuma olgunluğu, öğrencinin kelime bilgisi, dikkat ve konsantrasyonunu; sayı olgunluğu, rakam bilgisi, ritmik sayma, gruplandırma ve muhakeme gücünü; genel olgunluk ise öğrencinin her iki alandaki genel başarısı arasındaki uyumu değerlendirmektedir” ifadelerini kullandı. Testlere katılmak isteyen ailelerin, hizmetten ücretsiz faydalanabileceğini belirten Sayın, 444 80 59’u arayarak 250 dahili numarasını çevirip 05-15 Eylül tarihleri arasında randevu alarak katılım sağlayabileceğini belirtti. Ayrıca testler belirlenen tarihler arasında belediye binasının 9.katında Sayın tarafından gerçekleştirilecek.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10