Kapaklı'da 30 Ağustos Zaferi'ni düzenlenen törenle kutladı

30 Ağustos Zafer Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Kapaklı'da da büyük bir coşku ile kutlandı.

Kapaklı 30.08.2017 19:56:00 0
Kapaklı

Kapaklı’da Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in yanı sıra, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Fevzi Bayram, İlçe Emniyet Müdür Vekili Ekrem Çiçek, Belediye Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, STK temsilcileri, gaziler, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile pekçok vatandaş katıldı.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende İlçe Kaymakamı Mehmet Yüzer ve Belediye Başkanı İrfan Mandalı tarafından anıta çelenkler sunuldu.

 

BAYRAM, 30 AĞUSTOS’UN ÖNEMİNİ ANLATAN KONUŞMAYI GERÇEKLEŞTİRDİ

 

Törende bir konuşma gerçekleştiren Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kd. Bşçvş. Fevzi Bayram,‘’Ulusumuzun her sayfası şanla, şerefle dolu tarihinde, en büyük zaferlerden biri olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Ebedi Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde gerçekleştirilen, 30 Ağustos Başkomutan Meydan Muharebesi’nin 95. Yıldönümü’nü bugün; bir kez daha gurur ve heyecanla kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. 30 Ağustos Zaferi, Türk’ün bağrına dayanan hançerin milletçe sökülerek atıldığı ülkenin kurtuluş destanıdır. Polatlı’ya kadar gelen yunan ordusuna karşı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ordularına: ‘’Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla sulanmadıkça terk olunamaz emrini vermiştir. Türk Tarihi’nin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Muharebesi’nden sonra Gazi Mustafa Kemal’in başkomutanlığını yaptığı ordumuz, 26-30 Ağustos tarihlerinde düşmana saldırıp çember içine almayı müteakip 15 Mayıs 1915’te işgal edilen İzmir, 9 Eylül 1922’de kurtarılarak yurdumuz düşmanlardan temizlenmiştir’’ ifadelerini kullandı.

 

‘’TÜRK ORDUSU’NUN GÜCÜNÜ TARİHE YAZDIRAN GÖRKEMLİ BİR ESERDİR’’

 

Konuşmasının devamında Bayram şu ifadeleri kullandı; ‘’30 Ağustos Zaferi, ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen o günün hakim güçlerine karşı Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde milli birlik ve beraberliğin sağlanması sonucu, Yüce Türk Ulusu’nun sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve eşsiz kahramanlığı ile kazanılmıştır. Her aşaması düşünülmüş, hazırlanmış, yönetilmiş ve zaferle sonuçlanmış olan bu harekat, Türk Ordusu’nun yüksek gücünü ve kahramanlığını, tarihe bir daha yazdıran görkemli bir eserdir’’ dedi. Bayram’ın konuşmasının ardından günün anlam ve önemi adına Jandarma Er Barış Seyyar’ın şiirini okudu. Tören sonrası ise Kaymakam Mehmet Yüzer’in makamında tebrigat düzenlendi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10