Erez; ''Ceza kesme yetkimiz yok''

Zabıta Teşkilatı'nın 191. kuruluş yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Çerkezköy'de de düzenlenen törenle kutlandı. Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez ve Belediye zab?

Çerkezköy 7.09.2017 11:02:00 0
Erez;

AKAY ZABITALARI KAPIDA KARŞILADI

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez ve beraberindeki zabıta ekiplerini, makam odası kapısında karşıladı. Akay zabıta ekiplerinin her biri ile tek tek tokalaşarak ‘Hoş geldiniz’ dedi.

‘’ZABITAMIZA KOLAYLIKLAR DİLİYORUM’’

Başkan Vahap Akay yaptığı konuşmada şunları söyledi. “Bugün Belediye Zabıta Teşkilatı’mızın 191. Kuruluş yılını kutluyoruz ve arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum. Çerkezköy’de vatandaşlarca zabıtanın görevi kolay gözüktüğü bir izlenim var. Özellikle sanayi kenti olan Çerkezköyümüzün devamlı göç almasıyla artan nüfusu karşısında zabıtamızın görevi hiç de kolay değil ve özellikle Çerkezköy’de zabıtanın önemli, görevi var’’ ifadelerini kullandı.

‘’GÖREVİMİZİ EN İYİŞEKİLDE YAPMA GAYRETİ İÇİNDEYİZ’’

Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürü Kenan Erez de Başkan Akay’a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti ve Çerkezköy Belediye Zabıta Müdürlüğü olarak görevlerini yasalar kapsamında en iyi şekilde yapma gayreti içinde olduklarını belirtti. Erez’in konuşmasının ardından Başkan Vahap Akay bir süre önce ilçede tek yön uygulamasına geçilmesiyle birlikte caddelerde yaşanan gelişi güzel park uygulaması konusunda Erez’e parklarla ilgili neler yapıldığını ve bu konuda bilgi vermesini istedi.

‘’UYARI YAPABİLİYORUZ CEZA KESME YETKİMİZ YOK’’

Zabıta Müdürü Kenan Erez; ‘’İlçemiz trafiğinin düzene girmesi için başlatılan tek yön uygulaması ilçe caddelerdeki park uygulamalarına vatandaşların uyması yönünde çalışma yapıyoruz. Gelişi güzel park edenleri de yanlış park ettiklerini ve araçlarını çekmelerini söylüyoruz. Bunlara bizim ceza kesme yetkimiz yok. Ancak uyarıda bulunabiliyoruz. Bunlara Ceza kesme yetkisi trafik polisinde. Büyükşehir Belediyemizde ancak Ticari ve resmi araçlar üzerinde yetkili. Dediğim gibi biz genel olarak hepsine uyarıda bulunabiliyoruz. Başka yetkimiz yok’’ dedi.

‘’ENGELLİ RAMPALARINA PARK EDENLERE CEZA KESİYORUZ’’

Çerkezköy Zabıta Müdürü Kenan Erez, ilçe genelinde son aylarda yaya kaldırımlarındaki engelli rampaları önüne park eden araç sürücülerine kabahatlar kanununa göre ceza kestiklerini de belirterek, “Trafiği engelleyecek şekilde park eden araçlara zabıta olarak ceza kesme yetkimiz yok. Ancak yaya kaldırımlarında engelli rampaları önüne park eden ve engelli vatandaşların geçişini engelleyen araçlara ceza kesemiyoruz. Ancak sürücülerine kabahatlar kanununa göre ceza kesme yetkimiz olduğundan sürücülere ceza kesiyoruz. Bu konuda da denetimlerimizi sıklaştıracağız. Engelli rampalarını hiç kimsenin işgal etmeye hakkı yok. Bu konuda vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz. Ayrıca tek yön uygulamasında yalnız seyreden ya da gidilmemesi gereken yerden giden araç sürücüleri uyarılıyor ve geçişine izin verilmiyor. Zabıta olarak görevimizi en iyi şekilde yapmaya özen gösteriyoruz’’ ifadelerini kullandı.

Haber/Seyit SÜREN


0282 726 91 91
0282 747 65 10