Abban, vatandaşların sorunlarını dinledi

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban Eylül ayı Halkla Buluşma Toplantısını Cumhuriyet Mahallesi Tepe Mevkiinde gerçekleştirdi.

Çerkezköy 7.09.2017 20:55:00 0
Abban, vatandaşların sorunlarını dinledi

Toplantıya Kaymakam Abban’ın yanı sıra İlçe Emniyet Müdürü Serkan Kurtoğlu, İlçe Jandarma Komutanı J. Yzb. Volkan Torun, Çerkezköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Nuray Koç, Çerkezköy Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Muhteber Kuralay, Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Hikmet İşcan ve vatandaşlar katıldı.

 

PİKNİK ALANININ DÜZENSİZ KULLANILMASINDAN YAKINDILAR

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban bu ayki Halkla Buluşma Toplantısı’nı Cumhuriyet Mahallesi Tepe Mevkiinde gerçekleştirdi. Abban Tepe mevkiinde vatandaşlarla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Mahalle sakinleri en çok tepe piknik alanına gelen vatandaşların araçlarını düzensiz bir şekilde park etmelerinden yakınırken; piknik alanının düzensiz kullanılması, çöplerin etrafa saçılması, oyun alanlarının amacına uygun olmayan bir şekilde kullanılması, bazı sitelerde alt yapının yetersiz olduğu sorunları dile getirdiler.

 

‘’ŞEHİR DIŞINA ÇOK FAZLA ÜCRET ÖDÜYORUZ’’

 

Öte yandan Tepe Mevkiinde ulaşım sorununa da değinen mahalle sakinleri “Şehir merkezine gitmek istediğimizde araçlar otogara uğrayıp öyle gidiyor. Bu da zaman kaybına neden oluyor. Ayrıca öğrenci ulaşım ücretleri pahalı indirim yapılsın. Şehir dışı ulaşıma da çok fazla ücret ödüyoruz. Geçen yıl 13 TL olan biletler bu yıl 25 TL oldu. Bunun tavan fiyatı yok mu? Firma sayısı arttı ama hepsi anlaşıp tek fiyat yapmışlar” dediler.

 

SORUNLARINI BİRER BİRER ANLATTILAR

 

Devlet Hastanesinde birçok branşta doktor eksikliğinin olduğu, Tepe Mevkiinde ki Sağlık Ocağında çalışan tek hekimin yetmediği, mahallede, yağışlı günlerde su birikintilerinin fazla oluştuğu, gelen kiracıların aidat ve kiralarını ödemeden ayrıldığı bunun için bir çözümün olup olmadığı, atık geri dönüşüm yerlerinin yetersiz olduğu, motor seslerinin fazla olduğu, gece geç saate kadar ormanlık alanların kullanıldığı gibi sorunlar da aktarılan diğer sorunlardı. 

 

‘’SORUNLARIN ÇÖZÜMÜ İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM’’

 

Mahalle sakinlerine teşekkür eden Kaymakam Abban, sorunların çözümü için elinden gelen her şeyi yapacağını söyledi. Sayın Kaymakamımız kendisinin de mahalleliden bir isteği olduğunu belirterek “Ülkemizde, bana göre terörden sonra en büyük bela, uyuşturucu ve madde bağımlılığı belasıdır. Bu illetten, hep beraber çalışırsak, birbirimize destek olursak kurtulabiliriz. Güvenlik güçlerimiz, emniyetimiz, jandarmamız ellerinden geleni yapıyor ancak, topyekûn bir mücadele şart. İlçemizde yakın zamanda topyekûn bir mücadele başlatacağız. Lütfen sizler de güvenlik güçlerimize yardımcı oldun. Bu illetin satıcılarını, temin edicilerini bertaraf etmedikçe kurtulamayız. Lütfen en ufak bir duyumunuzda emniyete, 155’ e bildirin. Şikayet edersem bana bir şey olur mu gibi bir korkunuz da olmasın. Şikâyet ederken isminizi vermeniz gerekmiyor. Ailelerimiz de çocukları ile lütfen daha yakından ilgilensin. Bu illete bulaşan varsa bizlere bildirsin, tedavi içinde Devletimiz her şeyi yapacaktır” İfadelerini kullandı.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10