İlk balıklar tezgahlardaki yerini aldı

Av yasağının bitmesiyle birlikte 'vira bismillah' diyerek denize açıldılar. Gırgır diye tabir edilen küçük balıkçı tekneleriyle avlanan balıkçılar, balığın bu sene bol olmasından

Çerkezköy 7.09.2017 21:06:00 0
İlk balıklar tezgahlardaki yerini aldı

BALIKÇILAR BOLLUKTAN MEMNUN

 

Denizde av yasağının kalkmasının ardından, balıkçılar denize açıldı. Yasağın kalkma gününün 1 Eylül’ün Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle gecikmeli de olsa balıkçılar denizde avlanmaya başladı. Gırgır diye adlandırılan küçük balıkçı tekneleriyle avlanan balıkçılar balık bolluğundan memnun.

 

ÇERKEZKÖYDE’Kİ FİYATLAR

 

Av sezonunun açılması ve iyi neticelenmesi sonucu Çerkezköy Balık Pazarı’ndaki fiyatlara da yansıdı. Buna göre; Karides 25, mezgit 30, sardalye 15, istavrit 10, palamut 25, levrek 12, hamsi 20, somon kilosu 30 TL’den alıcısıyla buluştu.

 

‘FİYATLAR DEĞİŞEBİLİR’

 

Çerkezköy Balık Pazarı, Karadeniz Balıkçısı İşletmecisi Cenk Dişi, fiyatların sabit kalmayacağını dile getirdi. Henüz balık bolluğunun devamlı olup olmayacağının kestirilemeyeceğini söyleyen işletmeci, “Biz Çerkezköy’e sürekli taze balık getiriyoruz. Kıyıköy ve Ereğli’den veya halden alıp getiriyoruz. Bu sezon umutluyuz, inşallah bol bol satacağız insanlarımız da bol bol yiyecek. İstavrit şuan 19 TL, geçen sene azdı şimdi bol. Palamut ise geçen sene boldu şuan az. Pek de bol olmayacak gibi” diyerek sözlerini noktaladı.  

 

Haber / Hayrettin Barbaros Ürkmez


0282 726 91 91
0282 747 65 10