Birincilik ödülü Süleymanpaşa'ya gitti

Tarihi Kentler Birliği'nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması'nda birincilik ödülü Süleymanpaşa Belediyesi'ne gitti.

Süleymanpaşa 15.09.2017 20:42:00 0
Birincilik ödülü Süleymanpaşa

Kültür Sanata ve tarihe verdiği önemle dikkat çeken Süleymanpaşa Belediyesi’nin Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi’nde bulunan tarihi şarap evinin sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile Tarihi Kentler Birliği’nden birincilik ödülü aldı.

 

69 BELEDİYE KATILDI

 

Tarihi Kentler Birliği’nin her yıl düzenlediği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması, 69 belediyenin katılımı ile gerçekleştirildi. Yarışmada 82 uygulama ve 61 proje dalında, toplam 143 proje yarıştı. Süleymanpaşa Belediyesi İbrahim Müteferrika Parkı’nın yanında restorasyonu devam eden Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi projesi ve Kumbağ Mahallesi’nde bulunan tarihi şarap evinin restore edilerek sanat galerisine dönüştürülmesi projesi ile yarışmaya katıldı. Yarışmada iki projesi de büyük beğeni toplayan Süleymanpaşa Belediyesi, iki projesi ile de “Proje” dalında ödüle layık görüldü. Tarihi Kentler Birliğinden yapılan yazılı açıklamada, “Süleymanpaşa Belediyesi’ne, projelerinin kentin kültür alt yapısına olan katkısı, kent kimliğinin farklı katmanlarını görünür hale getirecek proje arka planı ve kentteki koruma hareketine kazandırmakta olduğu ivme nedeniyle Proje Ödülü verilmiştir,” ifadelerine yer verildi.

 

‘’MUTLU VE GURURLUYUZ’’

 

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Süleymanpaşa tarihi dokusu çok güçlü olan bir kent. Biz belediye olarak bu dokuyu daha fazla ortaya çıkarabilmenin peşindeyiz. Bu anlamda hayata geçirdiğimiz iki projemiz de Tarihi Kentler Birliği tarafından ödüllendirildi. Mutlu ve gururluyuz. Çalışmalarımız devam edecek. Tekirdağ’ın tarihini günümüze taşıyacak başka projelerle çok yakında yine karşınızda olacağız,” diye konuştu.

 

ÖDÜLÜNÜ KASIM AYINDA ALACAK

 

Tarihi Kentler Birliği, her yıl düzenlediği yarışmayla belediyeler tarafından hazırlanan ve kentlerin tarihi mirasının yaşatılmasına yönelik projeleri değerlendiriyor. Yarışmanın ödül töreni ise Kasım ayı içerisinde Antalya'da yapılacak YAPEX fuarında gerçekleştirilecek.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL


0282 726 91 91
0282 747 65 10