Baz istasyonuna tepki kadınlardan geldi

İstasyon Mahallesi Tatlı Sokak üzerinde yaklaşık 2 aydır bulunan mobil baz istasyonuna vatandaşlar tepki gösterdi.

Çerkezköy 15.09.2017 21:07:00 0
Baz istasyonuna tepki kadınlardan geldi

Radyasyon yaydığı için mobil baz istasyonunu mahallelerinde istemeyen vatandaşları polis sakinleştirirken, firma yetkililerinin gazetemize yaptığı açıklamada, Bilişim ve Teknoloji Kurumu ve Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş'ten izin aldıklarını ifade ettiler.

 

İKİNCİ KEZ DURUMA TEPKİ GÖSTERDİLER

 

Geçtiğimiz aylarda yetersiz kaldığı gerekçesiyle Türkcell tarafından yerinden sökülen baz istasyonunun yerine, firma tarafından Tatlı Sokak üzerine mobil baz istasyonu konuşlandırıldı. 2 aya yakın bir süredir sokak üzerinde hizmet sağlayan mobil baz istasyonunun radyasyon yaydığını ve çok fazla gürültüye sebep olduğunu ifade eden mahalle sakinleri, yaklaşık olarak 1 ay önce olduğu gibi dün de yine duruma tepki göstermek amacıyla bir araya geldiler.

 

KADIN DAYANIŞMASI ÖRNEĞİ GÖSTERDİLER

 

Yaklaşık 30 kadın ve birçok çocuğun yer aldığı eylemde mobil baz istasyonuna tepki gösteren sinirli kalabalık, mobil baz istasyonu hakkında yetkililerden açıklamada beklediklerini ifade ettiler. Firma yetkilileriyle 1 ay önce yaptıkları görüşmede kısa bir süre içerisinde sokaktan kaldırılacağının ifade edilmesine rağmen aracın bir türlü kaldırılmadığını iddia eden mahalleli, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'dan açıklama beklediklerini dile getirdi.

 

"KEMAL GÜMÜŞ'TEN YAZILI İZİN ALINDI"

 

Yaptığımız görüşmede gazetemize özel açıklamalarda bulunan Türkcell'in mobil baz istasyonu yetkilisi, daha önce İstasyon Mahallesi'nde yer alan baz istasyonunun yetersiz kaldığı için yerinden söküldüğünü ve mobil baz istasyonunun geçici bir süreliğine Tatlı Sokak'ta konuşlandırıldığını, konu hakkında BTK'dan ve Çerkezköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Gümüş'ten gerekli izinlerin alındığını ifade etti. Ayrıca üniversiteden bazı öğretim görevlilerinin gelerek alanda radyasyon ölçümleri yaptığını ve radyasyon seviyesinin standart olduğunu dile getirdi.

 

20 METRE YAKININDA OYUN PARKI BULUNUYOR

 

Konu hakkında tepkilerini dile getiren kadınlar, "Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz" sloganları atarken, öte yandan mobil baz istasyonunun hemen 20 metre üzerinde bulunan çocuk parkını işaret eden mahalleli, "Mobil baz istasyonu cihazının hemen yakınında çocuk parkı buluyor. Bizim belediyemiz çocuklara çok önem veren bir belediye. Şayet buna izin verdilerse kendilerine yakıştıramadık, bizi hayal kırıklığına uğratmasınlar; çocuklarımızın oyun oynadığı alanda baz istasyonu istemiyoruz" diye konuştular.

 

"25 GÜN İÇERİSİNDE MOBİL BAZ İSTASYONUNU KALDIRACAĞIZ"

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay'ın konunun takipçisi olmasını dileyen kadınlar, en yakın süre içerisinde mobil baz istasyonunun alandan kaldırılmasını rica ederken, Türkcell mobil baz istasyonları yetkilisi ise yaptığı açıklamada 25 gün içerisinde mobil baz istasyonunun kaldırılacağını ifade etti. Adeta aileleri ve çocukları için dayanışma örneği gösteren kadınlar, durumun düzeltilmemesi halde Başkan Akay ile bizzat görüşeceklerini dile getirdiler.


0282 726 91 91
0282 747 65 10