Müzik temalı sempozyum ilk çekicin vurulmasıyla başladı

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunun başlangıç vuruşu törenle yapıldı.

Süleymanpaşa 17.09.2017 22:04:00 0
Müzik temalı sempozyum ilk çekicin vurulmasıyla başladı

Sahil marina alanda düzenlenen açılış törenine Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’ın yanı sıra Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nuh Nuhoğlu ile Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Tamer Dodurka, heykel sanatçıları, Türkiye’nin önemli üniversitelerinden heykel öğrencileri, çok sayıda basın mensubu ve sanatseverler katıldı.

 

‘’SON DERECE MUTLUYUZ’’

 

Açılış töreninde bir konuşma yapan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, “Bizim için çok güzel bir gün. Çünkü artık bir alışkanlık haline gelen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumunun üçüncüsünü yapıyoruz. Bir şeyin ilkini yapmak bir heyecanla başlıyor ama bunu sürdürebilmek, bir standart haline getirmek ve markalaştırmak çok daha önemli. Bu nedenle son derece mutluyuz. Bu sene temamız müzik. 41 ülkeden yüzlerce başvuru arasından jürimiz tarafından sekiz sanatçı seçildi. Küratörümüz Nermin Sözel’le üç yıldır birlikte bu yolu yürüyoruz. 8 sanatçımız müzik temasını işleyecek. Bir de konuk sanatçımız olacak. Küratörümüzün eseri ile beraber 10 eser bir aylık uzun ve meşakkatli bir süreçten sonra ortaya çıkmış olacak. Sanatçılarımız ham taşı yontarak bir heykel, bir sanat eseri haline getirecekler. Şimdiden onlara teşekkür ediyorum ve nice yıllar bu çalışmanın sürmesini ve birlikteliğin devam etmesini diliyorum,” ifadelerini kullandı.

 

TEBRİK ETTİ

 

Programda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat'ın ardından konuşma yapan Başkanvekili, "Sanata ve sanatçıya verilen destekten dolayı emeği geçen herkesi tebrik ediyorum" diyerek bir ay sürecek olan sempozyumun başarılı geçmesini diledi. Konuşmaların ardından sempozyumun açılış vuruşu yapıldı.

 

‘’HERKESE İLGİSİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR EDİYORUM’’

 

Son olarak üç yıldır Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’nun küratörlüğünü üstlenen Nermin Sözel söz alarak şunları söyledi: “Öncelikle sanatçı dostlarıma ve siz katılımcılara hoş geldiniz demek istiyorum. Ayrıca Tekirdağ’a ve Tekirdağlılara teşekkür ediyorum. Sizlerle her yıl bu aylarda böyle bir sempozyumu paylaşıyoruz. Biz buradan ayrılırken içimiz rahat gidiyoruz çünkü heykellerimizi parklarınıza yerleştiriyoruz. Herkese ilgisinden ötürü teşekkür ediyorum.”

 

SEMPOZYUM İLK ÇEKİCİN VURULMASIYLA BAŞLADI

 

İlk çekiç vurma seremonisinden önce sanatçılar tek tek tanıtıldı. Sanatçılar da kısa birer konuşmayla sempozyumda bulunmaktan duydukları mutluluğu dile getirdiler. Konuşmalar ve tanıtımın ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanvekili Nuh Nuhoğlu, birlikte ilk çekiç vurma seremonisini gerçekleştirerek sempozyumu resmen başlatmış oldu.

 

13 EKİM’E KADAR SÜRECEK

 

Çin’den Jinxi Xu ve Lan Zhi Feng, Arjantin’den Laura Marcos, İsrail’den Tanya Preminger, Gürcistan’dan Valeri Jikia, Beyaz Rusya’dan Viktar Kopach, Tayvan’dan Wang Biao ve Türkiye’den Evrim Çamoğlu’nun yanı sıra, geçen yıl da Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu’na katılan Kosta Rikalı sanatçı Ulises Jimenez bu kez konuk sanatçı olarak sempozyumda yer alacak. Çinli sanatçılardan Jinxi Xu “Korno” ve Lan Zhi Feng “Pan Flüt Çalan Küçük Kız” eserleriyle, Arjantinli Laura Marcos “Müzik Kutusu”, İsrailli Tanya Preminger “Öğelerin Uyumu”, Gürcü heykeltıraş Valeri Jikia “Pencereden Gelen Müzik”, Beyaz Rus Viktar Kopach “Doğanın Koruyucusu”, Tayvan’dan Wang Biao “Geleceği Duy” ve Türk sanatçı Evrim Çamoğlu da “Ta Ta Tam Tam..” isimli eserlerini Süleymanpaşa için yontacaklar. 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 15 Eylül – 13 Ekim tarihleri arasında sahil marina alanında devam edecek.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10