Yılın son hasatı Şentop'un tarlasında yapıldı

Türkiye Kinoa Yetiştiricileri Derneği tarafından Gıda Tarım ve Hayvancılık işbirliğinde, bu yılın son kinoa hasadı düzenlendi.

Tekirdağ 20.09.2017 16:45:00 0
Yılın son hasatı Şentop

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop'un tarlasında yapılan hasat gününe; Şentop’un yanı sıra Tekirdağ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği Müdürü Ergin Çubukçu ve çiftçiler katıldı.

 

‘’ÖNCE TADINA BAKTIK, SONRA ÜRÜNÜ EKTİK’’

 

Anayasa Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop, yaptığı konuşmada, Mart ayında ekimini yaptıkları Kinoa’nın şimdi ise hasat edildiğini belirtti. Şentop;" Kinoayı ilk olarak internetten gördüm. Önce bir tadına baktık, yedik. Sonra Türkiye Kinoa Yetiştiricileri Derneği ile görüşmeler yaparak ürünü ektik. Bu yıl iyi yağış olduğu için ürünün rekoltesi de iyi. Kinoanın Türkiye'de alternatif bir ürün olarak yaygınlaşması, tarım için faydalı olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

 ‘’HER ZAMAN ÜRETİCİLERİMİZİN YANINDAYIZ’’

 

İl Müdürü Zekeriya Sarıkoca konuşmasında; Alternatif olarak, farklı üretim modelleri arayan üreticilerle sözleşmeli üretim modelini öneren ve pazar durumuna dikkate almaları durumunda, İl Müdürlüğü olarak üretimin her aşamasında üreticilerin yanında olacağını belirti. Sarıkoca ayrıca üreticilerin bol ve bereketli üretim yılı geçirmelerini diledi. Kinoa Hasat Tarla Gününde, Tarım Kredi Kooperatifleri Tekirdağ Bölge Birliği ve Türkiye Kinoa Yetiştiricileri Derneği arasında ürün alım sözleşmesi imzalandı.

 

 

 

 

Haber / Sevim BOZKURT


0282 726 91 91
0282 747 65 10