Önsel 51 oy farkla seçildi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Tekirdağ 12. olağan kongre sonucunda mevcut İl başkanı Koray Önsel beyaz liste ile girdiği seçimde sarı listeli Saral Sarialioğluna 51 oy fark atarak tekrar başkanlığa seçildi.

Tekirdağ 25.09.2017 19:40:00 0
Önsel 51 oy farkla seçildi

“BİRLİK BERABERLİĞE İHTİYACI VAR”

 

İsmet İnönü Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen kongreye MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal, Merkez yönetim kurulu üyeleri Musa Küçük ve Volkan Yılmaz, İl başkanı Koray Önsel, ilçe başkanları, partililer ve vatandaşlar katıldı. Kongre divan başkanlığını da yapan MHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Günal yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Günal" Türkiye'nin yeni bir paylaşım ve yeni bir Sevr haritasının ortaya çıkarılmaya çalışıldığı bir ortamda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türk milleti ne zaman bir ve beraber olmuşsa dünyaya hükmetmiştir."dedi.

 

“BİRLİK VE BERABERLİK ZAMANIDIR”

 

Günal, İsmet İnönü Spor Salonunda düzenlenen MHP Tekirdağ 12. Olağan İl Kongresinde, yaptığı konuşmada ülkenin kritik bir süreçten geçtiği zamanda düğün havası içinde kongre gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyleyerek sözlerini şöyle sürdürdü. “Mecliste tezkere görüşmesi yaptıktan sonra Tekirdağ'a geldim. Ülkemiz çok önemli süreçlerden geçiyor. Ülkemizde her yıl farklı olaylar meydana geliyor ve bu süreçler çok çabuk geçiyor. Böylesine önemli bir süreçten geçtiğimiz ortamda birlik beraberlik içerisinde düğün yapar gibi kongre yapmanın da Milliyetçi Hareket Partisine yakışır bir kongre yapmanın da mutluluğunu yaşıyoruz."dedi. Günal, Türkiye'de her yıl farklı süreçlerin cereyan ettiğine değinerek, " Geçen yıl bu vakitler darbeyle uğraşıyorduk onun etkileri ile uğraşıyorduk, bir önceki yıl iki seçim arası şehit cenazelerini kaldırıyorduk bugün şükür olmamış veya az olmuş diyoruz. Allah onlara rahmet eylesin, Allah onlardan razı olsun. Çok çabuk unutuyoruz. Türkiye'nin yeniden bir paylaşım ve yeni bir Sevr haritasının ortaya çıkarılmaya çalışıldığı bir ortamda birlik beraberliğe ihtiyacı var. Türk milleti ne zaman bir ve beraber olmuşsa dünyaya hükmetmiştir. Ne zaman birbirimize düşmüşsek aramıza girenler bizleri yönetmiştir. Türk milletinin önünde avantajlı bir dönem olduğunu aktaran Günal,  milli birlik ve beraberlik zamanıdır”  dedi.

 

“ALLAH BİRLİK BERABERLİĞİMİZİ DAİM EYLESİN”

 

Konuşmaların ardından üyeler seçecekleri yeni il başkanını belirlemek için salonda kurulan sandıklara giderek oylama yaptılar. Oylamanın bitimiyle yapılan sayımlarda Saral Sarıalioğlu 187 oy alırken, mevcut il başkanı Koray Önsel ise 238 oy alarak güven tazeledi. Oyların açıklanmasının ardından açıklama yapan Koray Önsel, "Bugün Tekirdağ Milliyetçi Hareket Partisi teşkilatı olarak 12. Olağan kongremizi yaptık. Allah'a şükürler olsun partimizin kurumsal kimliğine yakışabilecek bir şekilde bütün dava arkadaşlarımız ile güzel bir katılım oranı ile güzel bir kongre gerçekleştirdik. Karşımızda bugün 2 aday olarak çıktık Tekirdağ heyetinin karşısına ben bugün buradan tekrardan konuşmamda da söylemiştim. Adayımız Saral Saraylıloğlu'na ve yönetim kurulu üyelerime teşekkürlerimi sunuyorum. Cenabı Allah birlik beraberliğimizi daim eylesin. İnşallah bundan sonra Milliyetçi Hareket Partisinin Tekirdağ'da iktidara gelebilmesi için elimizden gelen mücadeleyi sürdüreceğiz. Oy oranları 238 'e 187 oy oldu" diye konuştu.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10