Türkiye'de bir ilk gerçekleştirdi

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen ve Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte gerçekleştirilen İşbirliği ile Kobi'lere verimlilik dönüşümü projesi kapanış toplantısı

Çerkezköy 26.09.2017 19:32:00 0
Türkiye

İşbirliği verimlilik dönüşümü proje eğitimine katılan firma yetkililerine plaket verildi.Bu projenin Türkiye’de bir ilke imza attığını kaydeden Bilim ve Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal “ Bu proje ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

ÇERKEZKÖY’DE GERÇEKLEŞTİRİLDİ

 

Programda ilk konuşmayı Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva gerçekleştirdi. Kozuva; “Bu gün burada sayı olarak küçük ama sonuç olarak çok büyük bir başarının ortak sevincini ve gururunu yaşamak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bu sevinç şimdiye kadar her ortamda dile getirilen, herkes tarafından arzu edilen, uygulaması ilk defa gerçekleştirilen bir işbirliği sevincidir. Projemizin Bilim Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nda bir değerlendirilmesi yapıldı. Projemiz Türkiye genelinde birinci ve örnek proje seçildi. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak en önemli hedeflerimizden biri olan kobilerimizin gelişen teknolojiye eş değişim ve dönüşümüne öncülük etmekti. Çok şükür bu projeyle Türkiye’de bir ilk olarak ‘Kamu’Üniversite’ ve Sanayici işbirliğini gerçekleştirerek kobilerimizin  bu değişim  ve dönüşümüne öncülük  etmeyi başardık. Bu bir ilkti ve bunu sizlerle birlikte başardık. Bu projede paydaşımız bizlere çok önemli katkı sağladılar. Trakya Kalkınma Ajansımız mali destek vererek, Tekirdağ Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğümüz proje ortağımız olarak Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Proje yüklenicimiz olarak bu projeyi yürütmede bizimle iş birliği içinde oldular. Bu başarılı koordinasyon işbirliğinden 12 firmamız yararlandı. 9 ay boyunca ücretsiz verimlilik danışmanlığı hizmeti aldılar ve sonuçtan çok memnun kaldılar. Bu gün başarıyla sonuçlanan projemizin kapanışını gerçekleştiriyoruz. Aslında bir bakıma başarımızı kutluyoruz. Sevincimizi ortak yaşıyoruz. Verimlilik projemizde yer alan paydaşlarımıza, hizmet alan firmalarımıza, emeği geçen çalışma arkadaşlarıma huzurunuzda şükranlarımı sunuyorum. Türkiye için rol model bu başarılı projenin önümüzdeki dönemlerde artarak gelişmesini temenni ediyorum”. dedi.

 

ÇERKEZKÖY TÜRKİYE’DE İLKE İMZA ATTI

 

Bilim ve Sanayi İl Müdürü Fahrettin Akçal da; ‘Bu proje ile Çerkezköy’ün Türkiye’de bir ilke imza attığını belirterek, “35 yıl önceye gittiğimizde bugünkü durumu çok daha anlıyor ve görüyoruz.35 yıl önce Türkiye dışa açık değildi. Sanayici malını depoda tutuyordu. Satma gibi sorunu yoktu. Şimdi artık verimlilik çok daha önemli duruma geldi. Yeni projelerle ilklere imza attılar. Bu proje ile Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Projenin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

 

“MODELİ TRAKYAYA YAYDIK”

 

Trakya kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ise,” Bu gün burada maddi bakımdan çalışmaların küçük olduğu görülebilir ama bölgemiz ve Türkiye açısından büyük çalışmalardır. Çerkezköy’ün başlattığı bu modelin Türkiye’nin modeli olsun ve Trakya’ya yayılalım dedik ve 9 ayda başarılı olundu. Bilim Sanayi İl Müdürlüğümüz de bu projeye büyük destek verdiler. Ve meyvelerini almaya başladık. Yüzde 400’e kadar kar ettik. Bu çalışmanın tüm Türkiye’ye yayılması sağlanmak arzusundayız. Trakya Kalkınma Ajansı olarak destek vermeye devam edeceğiz. ÇTSO bu büyük vizyonu Trakya’ya ve Türkiye’ye kazandırdığı için teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

 

“VERİMLİLİK İŞİ TİYATRO GİBİDİR”

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa  Akgül de verimliliğin önemli olduğunu belirterek, “Verimlilik işi tiyatro gibidir. Gönüllülük ve saygı işidir. 2010 yılında başlayan ve 2013 yılında adı konan 4. Sanayi devrimi var. Çin’in ucuz işçiliği ve tasarımı getirdiği bir durum var. Almanya, Fransa gibi ülkeler Çin’e kaymaya başladı. 4. sanayi devrimi esnek bir sistemdir. Buda 12 firmayla başlayan bir uygulamanın başarısıdır. Bu başarılı projede emeği geçenlere teşekkür ediyorum.  Amacımız Bu projenin Türkiye’ye yayılmasıdır. Bu projeden genel müdürlük olarak heyecan duyduk. Bundan sonraki bizim üretim paketleriyle birlikte bu proje bakanlığımızın çalışmalarına yön vererek devam edecek.”diye konuştu. Yapılan konuşmaların ardında verimlilik projesine katılan firma yetkililerine plaket takdim edildi ve sonra günün anısına toplu hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

ÇERKEZKÖY VE KAPAKLI KAYMAKAMLARI DA HAZIR BULUNDU

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleşen İşbirliği ile Kobi’lere Verimlilik Dönüşümü Projesi kapanış programında Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel müdürlüğü Daire Başkanı Mustafa Akgül, Bilim ve Sanayi Tekirdağ İl Müdürü Fahrettin Akçal, Trakya kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Tekirdağ Ticaret İl Müdürü Enver Tepe, ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva, Başkan Yardımcısı Mustafa Seçkin, Çerkezköy İş –kur Merkez Müdürlüğü ve SGK Çerkezköy merkez Müdürlüğü yetkilileri,  Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Mehmet Hızlı, Sanayi Kuruluşlarının yöneticileri, proje eğitimine katılan firma yetkilileri oldu.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 

                       


0282 726 91 91
0282 747 65 10