"Trakya'da ilk olacağız"

Son günlerde Çerkezköy Devlet Hastanesi Acilinde gece nöbetçi doktor sıkıntısının yaşandığı vatandaşlar tarafından ifade edilirken, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ömer Kays Üna

Çerkezköy 4.10.2017 20:03:00 0

“BAŞVURUMUZU YAPTIK”

 

‘Anne Dostu Hastane’ uygulaması hakkında basın mensuplarına açıklamada bulunan Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Ömer Kays Ünal “  Anne Dostu Hastane olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Göreve başlayalı üç ay oldu ve geldiğimde bu konuyla ilgili bir noktaya kadar girişimler yapıldığını gördüm. Bir potansiyelimiz olduğunu öğrenince ben bunu daha da hızlandırmak adına birçok iş yaptık. Şu anda son noktaya vardık. Sağlık Bakanlığı’na başvurumuzu yaptık ve Anne dostu olursak Trakya da tek olacağız. “Anne Dostu” uygulaması annenin evindeymiş gibi hissedip doğumundan hastaneden çıkana kadar olacak süreci aynı yatakta geçirmesidir ve hiçbir şekilde hastane ortamında gibi hissetmemesidir” diye konuştu.

 

“TÜM EKSİKLERİMİZİ TAMAMLADIK”

 

Ünal “ Kriter olarak hazırlanan oda ev ortamı gibi olacak. Hastanın oturduğu koltuktan yattığı yatağa ve odanın dizaynına kadar ev ortamı gibi olacak. Hastanemizde 4 odamızı o şekilde dizayn ettik. Medikal açıdan aletlerin ortada olmaması, annenin tamamen evde olmasını hissetmesini istiyoruz. Doğum evrelerinde burada olacak ve normal doğum yapmasını istiyoruz. Biz buna teşvik etmek istiyoruz ve dünyada da kabul görmüş bir yöntemdir. Türkiye’de hem anne dostu hem de bebek dostu 12 hastanenin olduğunu hatırlıyorum. Biz bebek dostuyuz, anne dostu olma adına da son noktaya vardık. Çevresel açıdan tüm eksikliklerimizi tamamladık. Sağlık Bakanlığı da önümüzdeki hafta içersinde gelip sertifikasyonu yapacak ve denetleyecek. Hastane için olur verdikleri zaman bizim için çok büyük bir olay olacak. Kendi görev sürecimde böyle bir hizmeti katabilirsem çok mutlu olacağım.  Bu proje Çerkezköy için çok faydalı olacaktır “ dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10