Balık bollaştıkça fiyatlar düşecek

Çerkezköylü balıkçılar, bu yıl balık sezonunda bol balık çeşidi ile sezona başladıklarını ancak son günlerde hava şartları nedeniyle yeterli bol balık çıkmaması nedeniyle balık fiyatlar

Çerkezköy 5.10.2017 20:20:00 0
Balık bollaştıkça fiyatlar düşecek

FİYATLAR DÜŞECEK AZ SABREDİN  

 

Çerkezköy balık pazarında yıllardır balıkçılık yapan Karadeniz Balıkçılık Sahibi Cenk Diş, ve İşletme Müdürü Volkan Biber, bu sezon balığın önümüzdeki günlerde tahminlerin üzerinde bollaşacağını ve herkesin hem ucuz hem de bol bol balık yiyeceğini söylediler. Cenk Diş, “Sezona uzun yıllardır denizlerimizde görülmeyen balık cinslerinin bollaşmasıyla bol balık çeşidi ile başladık. İlk haftalarda normal seyreden fiyatlar birkaç gündür yeterli balık avlanamaması nedeniyle fiyatlarda yükselme oldu. Bu yükselme çeşit azlığı ve az balık avlanmasından kaynaklanmaktadır. Ancak şunu da belirtmek istiyorum önümüzdeki bir hafta içinde ya da en geç 10 gün içinde bu fiyatlar % 50-60 oranında düşecek. Bir ay sonra ise biraz daha düşer. Çünkü şuan ki durumdan çok daha fazla tezgahlarımızda balık olacak. Şuan ki fiyatlar bazı vatandaşlarımıza biraz yüksek gelebilir dediğim gibi bu fiyatlar önümüzdeki günlerde balık bollaşınca düşecek. Bu yıl halkımız son yılların en bol ve daha ucuz balık yiyecek” dedi. 

 

 FİYATLARIN YÜKSELİŞİ GEÇİCİ

 

Çerkezköy Yaşar Balıkçılık Satış Sorumlusu Dursun Akkurt da, “Çerkezköy halkına günlük taze balık yedirmek için tezgahlarımızı boş bırakmıyoruz. Sezon henüz yeni olmasına rağmen şu anki fiyatların inişli çıkışlı olması normaldir. Bu da günlük balık çeşidinin tutulma oranına bağlı. Bol olduğunda ucuz oluyor. Az tutulduğunda fiyat yükseliyor. Bu değildir ki fiyatlar yüksek gidecek önümüzdeki günlerde bu fiyatlar görülmedik şekilde çok aşağıya inecek.  Tahminlerimize göre bu sezon balık bolluğu önceki yıllara göre çok fazla. Halkımız merak etmesin önümüzdeki günlerde daha bol ve daha da ucuz balık yiyecek” diye konuştu.

 

BALIK FİYATLARI

 

Sardalya kg. 15TL,Hamsi kg. 20-25TL,Kefal kg. 10Tl,Karadeniz Somon kg. 25-60TL,Alabalık tane 7 TL, Levrek tane 10TL,Karadeniz İstavrit kg. 15TL, Mırlan Kg. 40TL, Karadeniz Zargana kg.25 TL,Dil Balığı kg. 25-30 TL,Palamut Tane 35 TL,Karadeniz Levrek kg. 60TL,Karadeniz Mezgit Kg. 25 TL,Karadeniz Uskumru Kg. 45 TL,Çinakop kg. 35 TL,Karadeniz Barbun kg. 40 TL,Kefal kg. 10 TL,Karides kg. 25 TL’den işlem görüyor.

 

Haber / Seyit SÜREN

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10