Çöken çatıya epoksili bypass

Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhakemi Op.Dr. Ömer Kays Ünal, Temmuz ayında ilçe merkezinde etkili olan sağanak yağışın ardından hastanenin asma tavanın çökmesiyle birlikte başlatılan çalışmal

Çerkezköy 5.10.2017 20:28:00 0
Çöken çatıya epoksili bypass

HASTALAR MAĞDUR OLMUŞTU

 

Temmuz ayında sabah saatlerinden itibaren etkili olan yağış Çerkezköy Devlet Hastanesi’nde asma katın çökmesine neden olmuş, olay esnasında tavanın etrafında kimsenin bulunmaması olası bir facianın önüne geçmişti. Öte yandan hastanenin bodrum katını sular baserken, poliklinikler ve ameliyathaneler hizmete kapatılmıştı. Çatıdan sızan sular bodrum katları da sular altında bırakırken, morg kısmı da suyla dolmuştu. Ağustos ayında basın mensuplarıyla bir araya gelen Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhakemi Op.Dr. Ömer Kays Ünal İzolasyon çalışması yapıldığında sızma problemi olmayacak ve tavan epoksi ile tamamen kaplanacak. Bu çalışmada tavanın tamamında suyun akışı da engellenmiş olacak. Epoksi ciddi maliyeti olan bir malzeme olmakla birlikte, bunun bize maliyeti ise bir milyon TL'yi bulacak" ifadelerini kullanmıştı.

 

“MEKANSAL OLARAK TRİAJ OLUŞTURACAĞIZ”

 

Yüklenici firma görüştükten sonra hastanenin çatı kısmında gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Başhekim Ünal “ 1,5-2 aydır arkadaşlar çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor. Çatı olayının izolasyonunu yüklenici firmaya yaptırttık. Devletin cebinden beş kuruş para çıkmadı. Epoksi denilen madde ile çatıyı tamamen kaplattık ve inşallah bir daha aynı sorunları yaşamayacağız. Deneme amacıyla çatıya su bastırıyoruz ve aşağı su akıp akmadığı yönünde kontroller de ekipler tarafından yapılıyor. Bir de camların silikonlama işlemi yapılıyor. İnşallah bütün eksiklikler en kısa sürede tamamlanacak. İlerleyen günlerde hastanenin acil kısmında da düzenlemeler yapacağız. Mekansal olarak triaj oluşturacağız. Daha konforlu bir sağlık hizmeti olacak inşallah” açıklamasında bulundu.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10