Çerkezköy sağlık için yürüdü

6 Ekim Dünya Sağlık Günü dolayısıyla Tekirdağ İl genelinde İl Sağlık Müdürlüğü  tarafından gerçekleştirilen ve  Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürlüğünün de Ã

Çerkezköy 8.10.2017 19:38:00 0
Çerkezköy sağlık için yürüdü

ÜÇ KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

 

Yürüyüş etkinliğine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram, Çerkezköy Devlet Hastanesi Başhekimi Ömer Kays Ünal, Çerkezköy ilçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak ve İlçe Sağlık Müdürlüğü hekimleri ile personeli,  Özel Optimed Hastanesi Başhekimi Op.Dr. Recep Çalışkan ve Optimed Hastanesi kurumsal Pazarlama Sorumluları Nagihan Aktaş, Metin Demirtaş, Çerkezköy Diş Merkezi Başhekimi Dt. Nihal Küçükyazıcı, Çerkezköy Belediyesi Park ve Bahçeler ,Müdürü Halil Mert Taşyir, Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli,  Çerkezköy Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Ümit Zengin, İrmet Hospital Hastane Müdürü Alper Atasoy, Müdür Yardımcısı Leyla Alkan,Başhemşire Gülcan Özdemir,İletişim Pazarlama Sorumluları  Burçin Bicer,Kübra Işık ve hastane personeli  ile çok sayıda vatandaş katıldı. Üç kilometrelik yürüyüş parkurunda yürüyüşe katılanlar alanda iki tur attı. Yürüyüş sonunda katılımcılara adım sayar ve çocuklara da diş macunu ve diş fırçası hediye edildi. Ardından verilen ikram ile etkinlik son buldu.

 

“ÖZEL ORGANİZASYONLAR DÜZENLENMEKTEDİR”

 

Yürüyüş öncesi Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak konuşma gerçekleştirdi. Palak” Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet ve osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını arttıran önemli nedenlerden biri olmuştur. Fiziksel hareketsizlik dünya genelindeki ölümlerin dördüncü önde gelen risk faktörü olarak belirlenmiştir.  Türkiye Beslenme ve Sağlık Araştırması 2010’’ sonuçlarına göre 12 yaş üzeri nüfusun % 72’sinin 6-11 yaş nüfusun ise %60 hareketsiz olduğu bulunmuştur. Bakanlığımızca yürütülen ‘Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı’’ kapsamında sağlıklı yaşamın teşviki, obezitenin önlenmesi ve fiziksel aktivitenin desteklenmesi amacıyla özel organizasyonlar ve aktiviteler düzenlenmektedir”dedi.

 

“TEMPOLU YÜRÜYÜŞ BU AKTİVİTELERDE EN İYİ ÖRNEKLERDEN BİRİDİR”

 

Dr. Olcay Palak, “Fiziksel aktivitenin sağlığın koruyucu ve geliştirici etkisinin görülebilmesi için günlük aktivitelerin yanı sıra yetişkin yaş grubunda haftanın 5 günü en az 30 dakika; 5-17 yaş grubu için ise günde en az 60 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılmalıdır. Orta şiddette fiziksel aktivite, solunum veya kalp atışı hızında küçük artışlara neden olan orta düzeyde fiziksel efor gerektiren fiziksel aktivitedir. Bunu şu şekilde tanımlayabiliriz; yapılan aktivite esnasında kişi konuşabilir fakat şarkı söyleyemez. Tempolu yürüyüş bu aktivitelere en iyi örneklerden birisidir.

 

Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisinde kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşıma aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir- iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından ve spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüş ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz” diye konuştu.

 

BU AKTİVİTELER SAĞLIKLI YAŞAM BİLİNCİNİN OLUŞTURULMASI AMACIYLA YAPILMAKTADIR

 

Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımı olduğunu kaydeden Palak “Fiziksel aktiviteden daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.1991 yılından bu yana, her yıl ekim ayının ilk hafta sonu, Dünya Yürüyüş Günü kutlanmaktadır. Bu kapsamda toplumda fiziksel aktivite düzeyini arttırmak, hareketli yaşamın teşviki, sağlıklı yaşam bilincinin oluşturulması ve fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla yürüyüşler yapılmaktadır. Halkımıza sağlıklı mutlu günler diliyoruz” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10