12.Grupta 1911 Çerkezköyspor liderliğini sürdürdü

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 12.grupta 3.hafta karşılaşmalarının ardından lider değişmedi. Haftaya lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde konuk ettiği Uzunköprüspor'u üç golle

11.10.2017 19:41:00 0
12.Grupta 1911 Çerkezköyspor liderliğini sürdürdü

UZUNKÖPRÜSPOR’U KONUK ETTİ

 

Haftaya altı puanla lider durumda giren temsilcimiz 1911 Çerkezköyspor evinde dört puanlı Uzunköprüspor’u konuk etti. Rakibi karşısında maça mutlak üç puan parolası ile başlayan 1911 Çerkezköyspor Fet ile bulduğu golle öne geçmesini bildi. İlerleyen bölümlerde rahat bir oyun ortaya koyan temsilcimiz ikinci golü de bulmakta zorlanmadı. Sağ kanattan ilerleyen Fet müsait pozisyonda Ilıyaz ile topu buluşturdu. Seri çalımlarla ceza sahası içine giren Ilıyaz sert bir vuruş gerçekleştirerek farkı ikiye çıkardı.İlk devre bu sonuçla tamamlanırken, ikinci devre de taraftarının desteğini arkasına alan temsilcimiz Anıl Dilaver’in şık golüyle farkı üçe çıkardı. Kalan dakikalarda gelişen ataklardan başka gol çıkmayınca karşılaşmada temsilcimizin 3-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. 1911 Çerkezköyspor bu galibiyet ile üçte üç yaparak liderliğini devam ettirirken, Uzunköprüspor ise dört puanda kaldı.

 

SULTANGAZİSPOR TEK GOLLE KAZANDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta şampiyonluğun iddialı ekiplerinden Sultangazispor deplasmanda Lüleburgazspor’un konuğu oldu. Karşılaşmanın ilk devresinde ezici bir üstünlük kurarak Lüleburgazspor kalesinde gol arayan konuk ekip Emre Yılmaz’ın iki net pozisyonundan yararlanamadı. Emre’nin ceza sahası içersinden çektiği bir şutu ise Lüleburgazspor savunması çizgiden çıkartarak gole izin vermedi. İlk yarıda bulunan fırsatlar her iki ekip tarafından da değerlendirilmeyince soyunma odasına 0-0’lık eşitlik ile gidildi. İkinci yarıya ilk yarıda ki performansını sürdürerek devam eden Sultangazispor, karşılaşmanın 60. Dakikasında Ceyhun’un golü ile 1-0 öne geçti. Karşılaşmanın son bölümleri büyük heyecana sahne olurken, Lüleburgazspor beraberlik için ataklarını sıklaştırdı. Sultangazisporlu futbolcular ev sahibinin etkili ataklarını savuşturmayı başardı ve karşılaşmayı 1-0 kazanarak üç puanın sahibi oldu.

 

ÇANAKKALE DERBİSİNDE ÇANSPOR KAZANDI

 

Uzun bir aradan sonra BAL Ligi'nde yolları kesişen Çanspor ile Bigaspor Çan İbrahim Bodur Stadyumu'nda karşılaştı. Bigaspor taraftarlarının maça alınmadığı bir ortamda oynanan maçta, Çanspor taraftarları yoğun ilgi gösterdi. Biga'dan isimleri daha önceden belirtilen 30 kişi maça alındı. Her iki takımda maçı kazanmak için elinden geleni yaptı. Gülen taraf ise ev sahibi Çanspor oldu. Çanspor ilk yarının uzatmasının son dakikasında yani 47. dakika da Ali'nin kazandığı korner vuruşu ile 1-0 öne geçti ve ilk yarı bu skorla kapandı. İkinci yarıda 65. dakikada Yunus'un attığı gol ile Çanspor 2-0 öne geçti. Dakika 77' de Çanspordan Yunus ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Dakika 87' de ise Çanspor'dan Sezer kırmızı kart ile oyundan atıldı.Bigaspordan da Onur kırmızı kart görerek takımlarını 10 kişi bıraktılar.

 

GAZİOSMANPAŞASPOR’DAN RAHAT GALİBİYET

 

Bölgesel Amatör Lig 12.Grupta Yalova Kadıköyspor ile Gaziosmanpaşaspor Yalova Atatürk Stadı'nda karşı karşıya geldiler.Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip takım kaptanı Rıza ile bulduğu golle mücadelede 1-0 öne geçti. Bu golden sonra oyunu dengeleyen İstanbul temsilcisi Gaziosmanpaşaspor, 42.dakikada oyuncu değişikliğine gitti. Oyuna dahil olan Ömer Faruk Kalfa 1 dakika sonra takımı adına topu ağlarla buluşturdu ve maça denge geldi. 1-1 Bu gol aynı zamanda ilk devreninde sonucu oldu. İkinci yarıda iki takımda birbirine üstünlük kurmaya çalışırken, 60.dakikadan sonra Gaziosmanpaşa oyuna ağırlığını koymaya başladı. 72.dakikada ise Yalova Kadıköyspor savunması birbiri ile anlaşamayınca araya giren Tunahan Ergül kaptığı topu plase vuruşla filelerle buluşturdu ve Gaziosmanpaşaspor mücadelede 2-1 öne geçti. Golden sonra oyunun hakimiyetini ele geçiren Gaziosmanpaşa, Samet ile farkı ikiye çıkardı. 85.dakikada solda buluştuğu top ile içeri kateden Samet sert ve düzgün ibr vuruşla topu adeta tavana çaktı ve Gaziosmanpaşa mücadelede  3-1 öne geçti. 88.dakikada ise yine sahneye Samet çıktı. Kaleci ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda kaleciden dönen topu tekrar tamamlayan Samet takımını 4-1 öne geçiren isim oldu. Karşılaşmanın 90+4. dakikasında Yalova Kadıköyspor bulduğu golle farkı 2'ye indirdi ve mücadele 4-2 lik sonuçla sona erdi. Bu galibiyet ile geçtiğimiz haftayı bay geçen Gaziosmanpaşaspor 2 maçta 4 puana ulaşırken, Yalova Kadıköyspor ise ligde henüz puanla tanışamadı.

 

ÇIKSALIN 10 KİŞİYLE BİR PUANI KURTARDI

 

Bölgesel Amatör Lig 12.Grup 3. Hafta maçında sahasında Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor ile karşılaşan Çıksalınspor, 10 kişi kaldığı maçta beraberliği 88.dakikada yakaladı.

 

Beyoğlu Stadında dolu tribünler önünde oynanan maçı Recep Buğra Çetin, Emre Devran, Göker Erel Hakem triosu yönetti. İlk devresi karşılıklı ataklarla geçen maçta gol sesi çıkmadı ve takımları soyunma odasına golsüz eşitlik ile gittiler. Maçın 65.dakikasında Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor penaltı kazandı. Hakem Recep Buğra Çetin Çıksalınspor’dan H. Fatih Salım’ı bariz gol şansını engellediği için oyundan atarken, itirazların ardından Muhammed Enes Demir’in penaltı vuruşunu Çıksalınspor kalecisi Oktay Özmen çeldi, dönen topu Anıl Üstün tamamladı ve Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor 1-0 öne geçti. Çıksalınsporlu futbolcular ve kenar yönetimi hem penaltının oluşumuna ve oyuncularının ihracına hem de Oktay’ın kurtardığı topta Anıl Üstün atış kullanılmadan önce ceza alanına girdiği gerekçesi ile uzun süre itiraz ettiler.Maçın 88.dakikadasında oyuna sonradan giren Musa Tijani Musa, Beyoğlu ekibine 1 puanı getiren golü kaydetti ve Çıksalınspor ile Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor puanları paylaştılar. Bu sonuçla Çıksalınspor ikinci maçının ardından ilk puanını alırken, Çekmeköy Belediyesi Alemdağspor üçüncü maçından sonra 4 puana yükseldi.

 

EDİRNESPOR ÇORLUSPOR 1947’YE PATLADI

 

Edirnespor BAL liginin 3'üncü haftasında 25 Kasım Stadı'nda Çorluspor 1947'yi ağırladı. Maça etkili başlayan taraf Edirnespor oldu ve maçın ilk 15 dakikası tamamen Çorluspor 1947 ceza sahası içi ve önünde geçti ama Edirnespor yakaladığı pozisyonları bu dakikalarda gole çeviremedi.  Edirnespor 17.dakikada da gole çok yaklaştı. Çorluspor 1947 defansının ofsayt yanılgısıyla tereddüde düşmesiyle Metin ceza sahası içinde güzel bir pasla topu Kone ile buluşturdu ama Kone müsait pozisyonda çok kötü vurunca top kalecide kaldı. Çorluspor 1947 ilk ve tek tehlikeli pozisyonunu 23.dakikada yarattı. Hızlı atakla sağ taraftaki oyuncusunu topla buluşturdu. Çorluspor’lu oyuncunun kaleci ile karşı karşıya vurduğu top ağlarla buluşsa da yardımcı hakemin ofsayt kararı ile geçersiz sayıldı. Maçın 53.dakikasında kornerden gelen topa kafa vuran Edirnesporlu Feyzullah Saray’ın kafa vuruşunda top direğin hemen yanından dışarı çıktı. 57.dakikada Edirnespor Kone ile bir fırsatı daha cömertçe harcadı. İsmael Kone kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu kalecinin ellerine teslim etti. 63.dakikada yine tartışmalı bir pozisyonda daha önceden sarı kartı bulunan Metin rakibine temas edip düşürdüğü gerekçesiyle hakem tarafından ikinci sarıdan oyun dışı bırakıldı ve Edirnespor 10 kişi kaldı. Edirnespor 10 kişi kalmasına rağmen oyundan düşmedi ve 66.dakikada kaleci ile karşı karşıya kalan Yunus bu kez topu ağlarla buluşturarak maçın başından beri aranan golü Edirnespor hanesine yazdırmayı başardı. Edirnespor dakikalar 72’yi gösterdiğinde Yunus Namdar güzel bir asist ile topu Kone ile buluşturdu. Kone’nin sağ taraftan ceza sahasına sarktığını gören Kone’yi aşırtma bir vuruş ile tola buluşturdu ve Kone’de güzel bir kafa vuruşu ile Edirnespor’u 2-0 öne geçirdi. Taraftarın coşkulu tezahüratını da arkasına alan Edirnespor 78’de Cihan Güneş ile sol taraftan serbest atış kullandı. 6 pas içinde topla buluşan 22 röveşata karışımı vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. 81’de maçın yıldız Kone ceza sahası önünden çok güzel vurdu 3-0.89’da orta sahada İsmael Kone’nin rakibine yaptığı sarı kartlık müdahaleyi maçın hakemi kırmızı kartla cezalandırarak kötü oyununu devam ettirdi. 6 dakikalık uzatma bölümünde başka gol sesi gelmeyince Edirnespor maçtan 3-0 galip ayrılmayı başardı.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10