Çerkezköy'ün sanayisi de şehir potansiyeli de çok büyük

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde bir fabrikanın açılışına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr.Hasan Ali Çelik AK Parti İlçe Teşkilatını da ziyaret e

Çerkezköy 11.10.2017 19:49:00 0
Çerkezköy

Yerli otomotivde son durumu basın mensuplarıyla paylaşan Çelik “Bu konuda bakanlığımız TOBB ile birlikte çalışma yürütüyor. Muhtemelen elektrikli bir otomobil üretilecek” dedi. Çerkezköy’ün ciddi bir büyümeye girdiğini kaydeden Bakan Yardımcısı Çelik “ Çerkezköy’ün sanayisi, şehir potansiyeli çok büyük” diye konuştu.

 

“BAKANIMIZ BİZİ KIRMADI”

 

Dün saat 16.00’da gerçekleşen ziyarette konuşan AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe “ Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcımız Doç. Dr. Hasan Ali Çevik bugün fabrikada açılışa katılmak üzere Çerkezköy’e geldi. Bizde kendilerini teşkilatımıza davet ettik ve kendisi de bizleri kırmadı. Teşkilatlarımızdan olan ve eski Marmara Bölge Koordinatörlüğü de yapmış bakanımıza tekrardan hoş geldiniz diyoruz. Programında beraber sanayicimiz ve çalışanlarımızı da ziyaret edip ilgili görüşmelerimiz oldu” dedi.

 

“TEMEL BAKIŞIMIZ HALKIN MEMNUNİYETİ VE BAŞARISIDIR”

 

Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesinde açılışı gerçekleşen fabrikayı gezdiklerini kaydeden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr.Hasan Ali Çelik “ Sayın Bakanımızın hepinize selamlarını getirdik. Ziyaret kapsamında şehrimizi ve sizleri de görmek istedik. Temel amacımız insanımıza daha fazla hizmet etmek ve katkıda bulunmaktır. İyilik derecesini yükseltmek, nerede ihtiyaç varsa o ihtiyacı faaliyetin içinde bulunmaktır. Ziyaretimizin temel amacı ise, yerinde görmek, ne yapabiliriz diye ihtiyaçları sorup öğrenmek ve katkı vermektir. Temel bakışımız halkın memnuniyeti ve başarısıdır. Ben gittiğim yerlerde hangi faaliyet olursa olsun bakanlık olarak bize düşen nedir diye sormak durumundayım. Sizleri burada görmek çok güzel” diye konuştu.

 

“ÇERKEZKÖY ÇOK BÜYÜMÜŞ”

 

Çerkezköy ile ilgili izlenimlerini partililer ile paylaşan Çelik “ Çerkezköy’ün çok büyüdüğünü gördüm. Nüfusunun ise 150 bin olduğunu öğrendim. Çok ciddi sanayi kuruluşlarının olduğu, üretimin de ülke sanayisine çok ciddi katkıları olan Çerkezköy’de bulunmaktan da ayrı bir memnuniyet duyuyorum. Çerkezköy’ün sanayisi, şehir potansiyeli çok yüksek” dedi.

 

“KARAR MEKANİZMALARI BAKANLIK VE TOBB’DUR”

 

Basın mensuplarının “ Yerli otomotivde son durum nedir. Biz ülke olarak ne zaman yerli otomotive geçeceğiz” sorusunun hatırlatılması üzerine konuşan Çelik “ Bu konuda bakanlığımız TOBB ile birlikte çalışma yürütüyor. Çalışma çerçevesinde Türkiye ki bu sektöre ilgi duyan aktörlerle görüşmeler yapıldı. Görüşmelerin sonunda bir noktaya gelindiğini biliyorum. Çok fazla zaman geçirmeden kimlerle, nasıl işleyeceği ve nasıl tür taşıdın üretiminin gerçekleşeceğinin kararı verilecek. Muhtemelen elektrikli bir otomobil üretilecek. Sayın bakanımız bu konuda kamuoyuna açıklamalarda bulundu. Karar mekanizmaları ise Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü ve TOBB’dur. Ana aktörleri ise Türkiye’deki otomotiv sektörlerine ilgi duyan sanayiciler olacaktır. Bu konu çok uzak değil yakındır” dedi.

 

“YENİ YATIRIMCILAR GELECEKTİR”

 

“Çerkezköy’e yeni yatırımlar yapılacak mı ? Size ulaşan firmalar var mı ? “ sorusu üzerine konuşan Çelik “ Firmalar hakkında bilgim yok. Bugün Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesini gezdim. Bir kısım yerler henüz dolmamış. Oransal olarak İl Müdürlüğünden almış olduğum bilgiler vardı. Çerkezköy doluluğu yüksek olan OSB’lerden birisidir. 6 ay önce yeni üretim reform paketi diye kanun çıkardık. Bu TBMM’de kanunlaştı. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi çok cazip yerlerden birisidir. Doluluğu ve lojistik imkanları yatırıma hazır bir yerdir. O yüzden yeni yatırımcılar gelecektir. Arsa bulmakta zorluk vardı. Yeni yatırımcılar gelecek yada mevcut tahsis edilen arsalar sahipleri en kısa zamanda yatırımını yapacaktır diye düşünüyorum” açıklamasında bulundu.

 

“BİLGİM YOK”

 

“Son günlerde İkitelli OSB’nin bu bölgeye taşınacağı dedikoduları var. Bununla ilgili Bakanlığınızın yürüttüğü bir çalışma var mı ? “ sorusunu cevaplayan Çelik “ Bakanlığın yaptığı çalışma var ama OSB’lerin taşınmasından ziyade, şehir merkezindeki sanayi sitelerinin taşınmasına yönelik bir hazırlık var. Bununla ilgili yasa çıktı. Sanayi sitelerini şehir merkezinde kaldıysa, bu bölgelerde sıkıntı oluşturuyorsa, bakanlık kendilerine uygun bir yere taşıyıp, buradaki esnafın sanayicinin taşınması için proje yapıyor. Ama ileride Organize Sanayi Bölgelerinde de uygulanabilir görüyorum. Bugün için ikitellinin buraya taşınacağı yönünde ki konudan ise bilgim yok” dedi.  

 

Haber / Faik Onur KAYA

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10