Malzeme zamları bizleri etkiledi

Çerkezköy'de 35 yıldan bu yana mobilya imalatçılığı yapan Kemal Engin son yapılan malzeme zamlarının en çok imalatçıları etkilediğini belirtti.

Çerkezköy 12.10.2017 17:04:00 0
Malzeme zamları bizleri etkiledi

BİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

 

Çerkezköy’de mobilya imalatı yapan Engin Mobilya imalathanesi sahibi Kemal Engin yapılan malzeme zamlarının en çok imalatçıları etkilediğini belirterek, “Son bir yıldan bu yana belli zamanlarda kullandığımız malzemelere yapılan zamlar nedeniyle zorlanmaktaydık. Ancak son yapılan sünger, sunta, suntalem ve diğer ahşap ürünleri gibi mobilya hammaddelerine  yüzde 33-35 oranındaki zamda eklenince mobilya üreticileri olarak bizleri sıkıntıya soktu ve bizler için sıkıntılı günler başladı. Kısaca biz imalatçıları zor durumda bıraktı” dedi.

 

SİPARİŞLER DURDU

 

Kemal Engin, kendi zevklerine göre ya da evin oda durumuna göre mobilya siparişi veren bir çok vatandaşın artan zamlar karşısında fazla para ödememek için yada bütçelerini aştığından sipariş verenlerin siparişlerini iptal ettiğini de belirterek, “Biz küçük çapta mobilya imalatçısıyız. Müşterimizin kendilerinin tasarladığı ya da evin odalarına uyumlu olacak mobilya imalatı yapıyoruz. Ancak son yapılan malzeme zamları nedeniyle sipariş veren müşterilerimize taleplerini karşılamak için yapılan zam oranını da yansıtılacağını söylememiz üzerine sipariş veren müşterilerimizin birçoğu bütçelerini ileri sürerek ödeyeme güçleri olmadığını belirterek siparişlerini iptal ettiler. Ancak durumu iyi olanlar siparişlerinin yapılmasını onayladılar. Malzeme fiyatlarının yükselmesiyle birlikte işçi ücretleri de yükseliyor ve bu durum müşteriye yüzde elli oranında yansıyor. Örneğin 600 TL’lik kanepe otomatik olarak 900 TL’ye yükseliyor” dedi.

 

“EMEKÇİ KESİM ARTIK ÖZEL MOBİLYA YAPTIRAMAYACAK”

 

Engin “ Yapılan bu son zamlar karşısında dar gelirli asgari ücretle çalışan bir emekçinin bu şartlarda özel mobilya yaptırma gibi bir şansı ortadan kalktı. Ancak evinde kullandığı ayağı kırılan ya da zarar gören mobilyasını tamir ettirir. Kısaca dar gelirlilerin artık bu saatten sonra özel mobilya yaptırması hayal oldu. Ancak ikinci el alabilirlerse yine de kendilerini şanslı sayacaklar. Ancak bu durum ikinci elide etkileyecek” dedi.

 

Haber / Seyit SÜREN

   

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10