El emeğiyle yaptıkları katamaranla dünyayı dolaşacaklar

Tekirdağ'da 46 yaşındaki çevre mühendisi Ali Fuat Gökçe ile eşi 48 yaşındaki Fransızca çevirmenlik yapan Nihal Gökçe, dünyayı gezme hayallerini gerçekleştirmek için yakınlarındaki bir arsad

Süleymanpaşa 15.10.2017 21:44:00 0
El emeğiyle yaptıkları katamaranla dünyayı dolaşacaklar

‘’TAYLAND’A KADAR GİDECEĞİZ’’

 

Katamaranın büyük bölümünü tamamladıkları ve gelecek yıl mayıs ayında denize indirmeyi planladıklarını belirten Ali Fuat Gökçe, "Eşim ile birlikte önce Türkiye kıyılarını gezeceğiz. İnşallah dünya turuna çıktığımızda Yunanistan, Adriyatik, Süveyş Kanalı'ndan geçeceğiz ve Tayland'a kadar gideceğiz" dedi.

 

‘’10 METRE UZUNLUK VE 5 METRE UZUNLUĞUNDA OLAN KATAMARANIN 12 METRE YELKEN DİREĞİ OLACAK’’
 

Süleymanpaşa’da Ali Fuat Gökçe ve eşi Nihal Gökçe, bir süre önce işlerini bırakarak, pansiyon işletmeye başladı. Gökçe çifti, dünyayı dolaşmak için internette araştırma yaptıklarını ve araştırmalarının ardından deniz yoluyla dünyayı dolaşmak için bir katamaran yapmaya karar verdi. Bunun için çift, evlerine yakın boş arsanın sahibinden izin alarak, burada yelkenli katamaran inşa etmeye başladı. İş yerlerini atölye olarak kullanan çift, geçen yılın nisan ayında başladıkları katamaranın gövde kısmını tamamladı. 10 metre uzunluk ve 5 metre genişliğinde olan katamaranın 12 metre de yelken direği olacak. Amatör kaptanlık brövesi bulunan Ali Fuat Gökçe, hayal ettikleri dünya turunu deniz yoluyla yapmak istediklerini belirtti.

 

‘’BU TEKNENEİN BİZE MAALİYETİ 100 BİN LİRA OLACAK’’

 

Ali Fuat Gökçe, internetten bu konuyla ilgili bazı videoları izlerken 'Katamaran projesi' düşüncesinin aklında oluştuğunu anlattı. Gökçe, Avustralya'dan bir proje satın aldım. Bu modele karar verdik eşimle. Başladık ve nisandan beri de çalışıyoruz" dedi. Gökçe, biraz teknik proje okuyabilen herkesin böyle bir tekne yapabileceğini ifade ederek, yapım aşamasında olumsuz hava koşullarının kendilerini zorladığını söyledi. Gökçe, şöyle devam etti: "Katamaranın 2 odası ve çalışma odası bulunuyor. 10 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde olacak. Böyle bir katamaranın benzerlerinden satın almaya kalktığınızda ABD'de mesela, fiyatının 100 bin dolar olduğunu göreceksiniz. Bize ise bu teknenin maliyeti, bittiğinde, 100 bin lira gibi olacak."

 

‘’KATAMARAN İLE DÜNYA TURUNA ÇIKMAYI İSTİYORUZ


Eşi ile birlikte dünyayı gezme hayalleri olduğunu söyleyen Nihal Gökçe ise "Kaptan; Ali bey, ben miçoyum. Kendimize bir rota çizdik. Yaptığımız katamaran ile dünya turuna çıkmayı istiyoruz" diye konuştu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10