Çanakkale Gezici Müze Tırı Çerkezköy'de

Çanakkale savaşlarını ve tarihini anlatan Çanakkale 1915 Gezici Müzesi tırı, Türkiye turu kapsamında Çerkezköy'e gelerek öğrencilerle buluştu. Fevzipaşa İlkokulunda ve Atatürk İlkokulunda

Çerkezköy 17.10.2017 18:49:00 0
Çanakkale Gezici Müze Tırı Çerkezköy

“ÜLKENİN HERYERİNİ GEZİYORUZ”

 

“Şehitler Diyarından Anadolu'ya” projesi kapsamında yola çıkan Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı Çerkezköy’e geldi. Çerkezköy Fevzipaşa İlkokulu ve Atatürk İlkokulu bahçesinde ikişer gün olmak üzere okul bahçesinde olan gezici müze vatandaşlar ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gördü. Bugüne kadar birçok il ve ilçeyi gezerek halka Çanakkale'de verilen mücadeleyi tablolar, temsili siperler, mermiler, silahlar, subay, astsubay ve erlerin özel eşyalarını sergileyerek anlatmaya çalıştıklarını söyleyen tır sorumlusu Yücel Geçim “ Halkımıza ve geleceğimiz olan çocuklarımıza ülkemizin ne zor şartlar altında ülkelerini savunan ve çetin savaşların yaşandığı Çanakkale’de, öğrencilere ve halka Çanakkale ruhunu yaşatmak için il il, ilçe ilçe ülkemizin her yerine gidiyoruz. Çanakkale 1915 Gezici Müzemiz halkımıza ve öğrencilere ücretsiz olarak ziyarete açık. Okullardan bize davet geldiğinde il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinden izin alarak davet edilen okula giderek okul bahçesinde tırımızı öğrencilerle buluşturuyoruz. Çanakkale ruhunu yaşatmada ve Çanakkale savaşlarının ne zor şartlarda kazanıldığını sergiyi gezerek öğrenmeleri bakımından da faydalı oluyor. Özellikle Çanakkale’ye gidemeyen öğrenciler içinde Çanakkale 1915 Gezici Müze tırımız faydalı oluyor” dedi.

 

BOL BOL FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER

 

Çanakkale 1915 Gezici Müze’de  Çanakkale Savaşı'ndan kalan kılıç, kama, askeri üniformalar, şehit ve gazi mektupları ve anılar, mermi kovanları, asker mataraları, askerlerin kullandıkları yemek kapları, asker çarığı ve benzeri malzemeler, bombalar, silahlar, Şehitlik Abidesi, savaşların yaşandığı bölgenin maketi, seyit onbaşı’nın heykeli ve Türk askerlerinin maketlerinin de bulunduğu müze tırda öğrenciler bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.  Müze yetkilileri, Çerkezköy’de öğrencilerin yoğun bir ilgi gösterdiğini ve gösterilen ilgiden de mutlu olduklarını belirttiler.

 

ÖĞRENCİLER MEMNUN

 

Çanakkale 1915 gezici müze TIR’ını gezen öğrenciler “ Atalarımızın bizlere emanet ettiği bu vatanın bir karış toprağını bile vermemek için ne tür fedakarlık yaptıklarını öğrenmemizi sağlayan bu Çanakkale 1915 Gezici Müze tırını gezip inceleyerek görme öğrenme fırsatı bulmaktan mutlu olduk. Bizlere bu imkanı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz. Çanakkale’ye gidemeyen her kesin Çanakkale 1915 Gezici Müze Tırı’nı görmesini isteriz” dediler.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10