İklim değişikliği projesi'nin ilk denetimi yapıldı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Namık Kemal Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nin iş birliği ile yürütülen "Trakya Bölgesinde İklim Değişikliğine Kar?

Tekirdağ 18.10.2017 16:15:00 0
İklim değişikliği projesi

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda gerçekleştirilen proje denetimine, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Namık Kemal Üniversitesi öğretim görevlileri; Prof. Dr. Fatih Konukcu, Prof. Dr. Selçuk Albut, Dr. Bahadır Altürk ile Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Ziraat Yüksek Mühendisi Levent Tuna katıldı.

 

KARŞILIKLI GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

 

Proje Avrupa Birliği tarafından finanse edilecek ve 18 ay boyunca yönetilecek. Büyükşehir Belediyesinde yapılan görüşmelerde, ilk etapta yapılanlar ile planlanan çalışmalar gözden geçirildi. Proje hakkında detaylı bir denetim gerçekleştirilerek karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Proje kapsamında yürütülmesi öngörülen çalışmaların öncelikle iklim değişikliklerini tespitte ve bunların toprak-su kullanımı ile zirai üretim üzerindeki etkilerini ölçmede yeterli olacağı görüldüğü, ve hazırlanan takvim ve gerçekleştirilecek aktivitelerin, bölge genelinde ilgili çevrelerde kapasite artışına katkı sağlayacağı kanaatine varıldığı öğrenildi.

 

Haber / Sevim BOZKURT

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10