Yüzer : "Muhtarlar Derneği Kapaklı'ya güç katacaktır"

Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Kapaklı'da da 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle tören düzenlendi. 

Kapaklı 19.10.2017 19:36:00 0
Yüzer :

19 Ekim Muhtarlar Günü ile beraber aynı zamanda Kapaklı Muhtarlar Derneği’ni kurma çalışmalarına başlayan muhtarlar dernek başkanlığına ise Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz’in getirildiğini kaydettiler. Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer ise “ Kurulacak olan muhtarlar derneğimiz Kapaklı’ya güç katacaktır” dedi.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık Genelgesi'yle 19 Ekim gününün Muhtarlar Günü olarak belirlenmesi neticesinde bu yıl ülkemizde 2.'si kutlanan Muhtarlar Günü dolayısıyla ilçemiz Atatürk anıtı önünde program düzenlendi. Düzenlenen programa Kapaklı mahalle muhtarlarının yanı sıra Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Çiçek,  İlçe Müftüsü İsa Aktaş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Tahsin Nalbant, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Salih Bezgin, CHP İlçe Başkanı Kenan Seçkin, siyasi parti başkan ve temsilcileri, sivil toplum kuruluşları , gaziler ve basın mensupları katıldı

 

“DEVLETİ TEMSİL EDERİZ”

 

Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz, Kazım Karabekir Mahalle Muhtarı Çetin Özhan, Anıl Aydın tarafından Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’mızın söylenilmesi ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Seçkin Dilsiz tarafından yapıldı. Programda konuşan Dilsiz “ İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Müdürlüğünün 2016/21 sayılı genelgeleri doğrultusunda oluşturulan, Osmanlı arşivinde 2.Mahmut döneminde yayınlanan ferman ile 19 Ekim 1829 tarihinde kurulan muhtarlık teşkilatının kuruluş günü esas alınarak 19 Ekim gününün “ Muhtarlar Günü” olarak kutlanmasına karar vermiştir. Biz mahalle muhtarları, mevzuatta verilen çeşitli görevleri yapan, seçimle gelen merkezi ve yerel yönetimlerin yardımcısı olan, mahallerimizde yaşayan vatandaşlarımızın sorun ve isteklerini yöneticilere ulaştırmada kısacası devlet ile vatandaş arasında güçlü bir köprü görevi devlet nezdinde halkı halk nezdinde devleti temsil ederiz. Devletin mühür ve beratı olan tek seçilmiş kişi mahalle muhtarlarıdır ve muhtarların seçilme yöntemi en demokratik yöntemdir. Arkamızda herhangi bir siyasi parti olmaksızın adımızla ismimizle halkın önüne çıkan kişileriz” dedi.

 

ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARINDAN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

 

Dilsiz “ Cumhuriyetimizin en alt bölümündeki temsilcileri olarak tüm muhtar arkadaşlarımız vatandaşlarımıza en iyi hizmeti sağlamak, onlara huzur ve güven içinde olmaları için çaba sarf ettiğimiz gibi, demokrasimizin tamamını savunmak adına 15 Temmuz gecesinde olduğu gibi şehit düşerek bu vatana hizmetini en üst seviyeye taşıyan kahraman muhtarlarımızın varlığı, bizlere büyük bir sorumluluk yüklemektedir. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi İstanbul’da şehit olan Acıbadem Mahallesi muhtarı Mete Sertbaş’a ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar ve uzun ömürler diliyorum. Yoğun göç alan ilçemizin nüfusu da hızla artıyor. Nüfusu 120 bine dayanan ilçemizde 14 muhtarlık bulunuyor. Muhtar arkadaşlarımız da vatandaşlarımızın sorunlarını hızlı bir şekilde çözmek için büyük gayret sarf etmektedir. Tüm arkadaşlarımıza özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Çalışmalarımızda her zaman yanımızda olan Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’e, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya teşekkür eder, başta siz Kapaklı muhtarlarımız olmak üzere tüm muhtarlarımızın 19 Ekim muhtarlar gününü kutluyorum” dedi.

 

DERNEĞİ KURDULAR

 

Atatürk anıtı önünde gerçekleşen programın ardından muhtarlar Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer’in konuğu oldu. Ziyarette konuşan Kapaklı Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz “ Gelişen Kapaklı’da muhtarlar derneği eksikliğimiz vardı. Muhtar arkadaşlarımız ile istişare yaparak gerekli yazışmaları yaptık. Aynı zamanda Muhtarlar Günü’nde kuruluş dilekçemizi Kaymakam Mehmet Yüzer’e teslim ettik. Arkadaşlarımız beni derneğimizin kurucu başkanı seçtiler ben de hepsine  teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KAPAKLI’YA GÜÇ KATACAKTIR”

 

Kapaklı’da Muhtarlar Derneğinin kurulmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer “ İlçe olduktan sonra birçok kurumun gelmesi gerekiyor. Muhtarlar derneği Kapaklı için önemlidir. Muhtarlarımız bizimle bu konuyu konuştuğunda iyi olacağını söylemiştik. Kapaklı’da 14, Çerkezköy’de ise 10 muhtar bulunuyor. Bizim Çerkezköy’den kurtuluş mücadelemiz değil, kimse yanlış anlamasın. Çerkezköy’de ki muhtarlarla arkadaşlarımızın hiçbir sorunu yoktur. Bizim muhtarlarımızın birçoğu Çerkezköy’e üyeydi. Kapaklı’daki bir muhtar Çerkezköy’deki derneğe adayım dese kafada soru işareti olurdu. Derneği kurdukları zaman arkadaşlarımıza her türlü prosedürde desteği sağlayacağız. Muhtarlar derneği Kapaklı’ya ve muhtarlarımıza güç katacaktır. Vatandaşlarımız daha güzel hizmetler alacaktır” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA


0282 726 91 91
0282 747 65 10