Ordu: "İlçe Başkanı olmayacağım"

Çerkezköy'ün renkli siyasetçilerinden Mustafa Ordu, önceki gün basın açıklaması gerçekleştirdi.

Çerkezköy 19.10.2017 19:41:00 0
Ordu:

Meral Akşener’in 25 Ekim’de kuruluş açıklamasını yapacağı partinin Çerkezköy İlçe Başkanlığı’na geçeceği kamuoyunca lanse edilen Ordu “ Partinin İlçe Başkanı adayı olmayacağım. Yeni oluşuma herkesin destek vermesi gerekiyor” dedi.

 

AÇIKLAMALARDA BULUNDU

 

Ordu “ Biliyorsunuz ki, 25 Ekim’de Türkiye’de milletimize hizmet edecek, siyasete yön verecek bir siyasi partinin kuruluşu olacak. Yeni partimiz ülkemize, milletimize hayırlı olsun.  Partinin kurucuları ve söz sahibi arasında, bizim daha evvel aynı siyasi partide çalıştığımız ağabeylerimiz, Meral Akşener Ablamız var. Bu partinin kuruluşunun sebebi, ülkenin sıkışan siyasetinin çözümüdür ve partinin ilk hedefi iktidardır. Şimdiden yapılan kamuoyu araştırmalarında, henüz ismi dahi belli olmayan bu partinin % 20 civarında bir oy potansiyeli vardır. Biz de, yıllarca Çerkezköy’de siyaset yapanlar olarak bu oluşuma tecrübemizle, bilgi birikimimizle yardımcı olacağız. Benim gibi yardımcı olacak çok arkadaşımız var. Ancak şimdilerde ortaya çıkan çay kaşıkları var. Ortalığı karıştırıp fitne sokmak istiyorlar. Şimdiden il ve ilçe başkanlarının ismini bile telaffuz ediyorlar.  Eskiden olduğu gibi şimdi de birilerinin önünü kapatmak istiyorlar. Ben şimdiden söylüyorum ki benim böyle bir niyetim yok. Dışarıdan daha iyi çalışacağımı düşünüyorum. Geleceği, ufku açık gençler var ve ben onların partiyi iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Kimin gönlünde varsa çıkar piyasaya. Bugün bu yeni oluşum için her şeyi rafa kaldırıp çalışmalarımızı yapıp destek vermemiz lazım. Gençlerin bu yeni oluşumla önlerinin açıldığını gördüm” diye konuştu.

 

“İLÇE BAŞKANI OLMAYACAĞIM”

 

Yeni partinin İstanbul Avcılar’da düzenlenen yemeğine katıldığını kaydeden Ordu “Meral Ablamızın konuşmalarını dinledim. ANAP, Doğru Yol Partisi ve DSP kökenli başkanların orada olduğunu gördüm. İnşallah 25’inde partimizin programı ortaya çıkar ve bu çalışmalarla iktidara yürürüz. Bizler bu düşüncedeyiz. 25 Ekim’de Ankara’daki programa katılacağım. Gitmek isteyen arkadaşlar pazartesi gününe kadar bana ulaşırsalar, Ankara’daki programa katılmaları konusunda manevi desteğimi sağlarım. Kendi ağabeyleri, kardeşleri FETÖ’ye yakınlaşmış, FETÖ’den alınmış, suçu olsun olmasın lekeyi kapmış kişilerin bu partinin il veya ilçe başkanlığına talip olmaması gerekiyor. Biz elimizden geldiğince partiye destek olacağız. Ama yeniden söylüyorum ki Mustafa Ordu olarak ilçe başkanı olmayacağım” dedi.

 

“15 SENEDİR SARAY YOLUNA NE YAPTILAR”

 

Son dönemlerde Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a eleştirilerde bulunan AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Cüneyt Yüksel’e de göndermede bulunan Ordu “ İlçe Belediyelerinin olduğu kadar, iktidar partisinin ilçe başkanlarının da ilçelere hizmet yapması gerekiyor. Benim ya da eleştirdikleri kişilerin onları muhataba alması için bu başkanların Tekirdağ’da ne gibi hizmet getirdiklerini görmeleri gerekiyor. Peki ne yaptılar? Kadir Başkan bir şeyler yapmak için çırpınıyor. AKP il ve ilçe başkanları ne yaptılar? 15 senedir Saray yoluna ne yaptılar? Şu an Ak Parti’nin koltuklarında AK Parti yok; AKP’liler var. Dağdan gelip bağdakileri kovdular” diye konuşurken, ilçe başkanlığı döneminde milletvekili olan ve yolun ihalesini alan Kemallettin Nalcı’yı eleştirmemesi ise dikkatlerden kaçmadı.

 

“ORDU’DAN AKLA ZİYAN İDDİA”

 

İlçe Kongresinde tekrar başkanlığa seçilen AK Parti İlçe Başkanı Abdullah Öge’yi de gündemine alan Ordu önemli iddialarda bulundu.  Ordu “ Fetöcüleri kamufle ediyorlar, saklıyorlar dedik. Abdullah Öğe Kuzey Irak’a ÇESİAD’ın Sekreteri, FETÖ’nün Sekreteri ile para kasasıyla birlikte gitti. Onun çantasını orada Abdullah Öğe taşımış. Fotoğraflar belli ve ortadadır. Koltuk boş kalmaz. Tabii ki Abdullah Öğe’yi aday çıkaracaklar. Onu da orada kim kamufle ediyor bilmiyorum. ÇESİAD’ın sekreteri içeride olacak, para kasasını beraber taşıdıkları kişi de dışarıda olacak. O çantayı taşımadıysa çıkıp söylesin. Çıksın desin ki ‘Ben ÇESİAD’la oraya gözlemci olarak gittim’” desin” diye konuştu.

 

“YILMAZ’IN SAVCILIĞA GİTMESİ GEREKİYOR”

 

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis üyeliğinden çıkartılan Rahmi Yılmaz’ın durumuna da değinen Ordu “ Bosna Hersek’e buradan iki sanayici gitti.  ‘Ülkemizin Cumhurbaşkanı bize yatırım yaptırmıyor’ diyerek sermayelerini oraya taşıdılar. 2015 yılında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası bir heyetle beraber oraya giderek bu sanayi kuruluşlarına plaket verdi. Ben plaket için gittiklerini düşünmüyorum. O iki kişinin burada kalan altın, pırlanta, para falan gibi varlıklarını Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nı kullanarak oraya götürdüler. Mantıken, Türkiye’nin hiçbir yerinde bir Ticaret ve Sanayi Odası gidip de, Türkiye’den sermayesini çekip yurtdışında yatırım yapan bir şirkete plaket vermez. Ben bunları anlattığım zaman bazıları bana ‘Mustafa Ordu denyoluk yapıyor’ demiş. Eğer sen çıkıp da ‘Biz oraya gittik. Bu kişilere plaket verdik. Bunu biz ÇTSO’nun normal prosedürü olarak yaptık’ demezse o kişiler denyonun denyosudur. O grubun içinde Rahmi Yılmaz da vardı. Ben o kadar çağrı yaptım. O günkü şartlara göre Rahmi Yılmaz kalkıp da orada gördüklerini kamuoyuna anlatmamış ya da suç duyurusunda bulunmamış. Rahmi Yılmaz benim aldığım bilgilere göre o heyetten ayrılmış. Bir kaç meclis üyesi bu duruma karşı çıkmış ve o sanayicilere plaket verilirken heyette yer almamış. Rahmi Yılmaz Türkiye’ye döndüğünde Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip arkadaşlarıyla beraber suç duyurusunda bulunmalıydı. ‘Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın’ dersen bugün o yılan sana da sokar. Bugün Rahmi Yılmaz’a da sokar. İş işten geçmiş değil. Rahmi Yılmaz’ın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gidip durumu anlatması gerekiyor. Bu durumun prosedür gereği seçim üzeri olmaması lazımdı bence. Çünkü Rahmi Yılmaz da bir aday.  Rahmi Yılmaz bugün sessiz kalmasının, asıl söylemesi gerekenleri söylememesinin cezasını çekiyor” dedi.

 

Haber / Faik Onur KAYA

 

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10