Vali Ceylan muhtarları yemekte ağırladı

Tekirdağ Valiliği '19 Ekim Muhtarlar Günü' olmasından dolayı köy ve mahalle muhtarlarına Süleymanpaşa'daki Ramada Otel'de yemek düzenledi. 

Tekirdağ 21.10.2017 00:30:00 0
Vali Ceylan muhtarları yemekte ağırladı

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan Muhtarlar Günü kapsamında köy ve mahalle muhtarları, ile yemekte buluştu.Süleymanpaşa ‘daki Ramada Otel'de gerçekleşen 19 Ekim Muhtarlar Günü yemeğine, Vali Mehmet Ceylan’ın yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak,Garnizon Komutanı Piyade Albay Kemal Cöne, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, İl Müftüsü İsmail İpek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın,11 İlçe Kaymakamı, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Erdal Eren, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe,bazı sivil toplum örgüt başkanları, mahalle ve köy muhtarları katılım gösterdi.

 

‘MUHTARLARIMIZ DEMOKRASİNİN İLK HALKASINI OLUŞTURUYOR’

 

19 Ekim 2015 tarihinde Başbakanlık genelgesi ile 19 Ekim Muhtarlar Gününün kabul edildiğini hatırlatarak konuşmasına başlayan Vali Ceylan, "Demokrasi zincirinin ilk halkasını oluşturan muhtarlık teşkilatı, ilk olarak 2. Mahmut Dönemi’nde 19 Ekim 1829 yılında kurulmuş ve çalışmaya başlamıştır. Buna paralel 2016 yılında 19 Ekim Muhtarlar Günü ilk kez kutlanmaya başlanmıştır. Muhtarlar hiçbir siyasi parti ismi belirtmeksizin mahalle ve köy halkı tarafından ismen seçilir. Bu nedenle muhtarlar insanların güvenini kazanmış çalışkan, adil ve hukukun üstünlüğüne inanmış kişilerdir. Halkın istek ve arzularını, sıkıntılarını ilk elden bir üst makama bildiren insanlardır. Milletimizin iradesinin tecelli etmesi ve demokrasimizin gelişmesi için her konuda muhtarlarımızın yanındayız" şeklinde konuştu.

 

‘MUHTARLARIMIZ BİZİM YOL ARKADAŞIMIZDIR’

 

Yemekte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, "30 Mart 2014 Tekirdağ için idari yapı olarak bir dönüm noktası. 15 Ekim 1923'te Edirne Vilayeti’ne bağlı bir sancakken 30 Mart 2014'te büyükşehir olmak ve 93 yıl boyunca merkez ilçenin adının Tekirdağ olması, daha sonra Süleymanpaşa olması ve 12 Kasım 2012 akşamı 257 köyümüzün mahalle statüsü kazanması Büyükşehir Belediyesine önemli görevlerin düşmesi demektir. Biz bu göreve başladığımız zaman kendimize yol arkadaşı olarak muhtarlarımızı seçtik. Hep beraber olduk. 4 defa çalıştay yaptık, muhtarlarımızın tüzel kişiliği kalkmasına rağmen 11 belediye başkanı olarak desteğimizi verdik. Bugün bunun mutluluğu içerisindeyim. Ama en büyük sevincim köy yollarının büyük bir kısmını tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah hizmet süremizin sonunda tamamını bitirmiş olacağız. Mahalle muhtarları bizim yol arkadaşımızdır. 3,5 senemiz doldu. Hep beraber hareket ettik, bundan sonra da beraber hareket edeceğiz. İstekleriniz her zaman başımızın üzerindedir. Sizler mahallelerimizin temsilcilerisiniz" ifadelerini kullandı.Etkinlik yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü İsmail İpek tarafından yemek duası okundu. Vali Ceylan’ın muhtarları uğurlamasıyla yemek son buldu.

 

Haber / Hilal ÇARIKÇI


0282 726 91 91
0282 747 65 10