'Köy tüzel kişiliklerinin geri verilmesi ile ilgili gelişmeler var'

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından muhtarlar günü dolayısıyla düzenlenen gecede konuşan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albay

Süleymanpaşa 21.10.2017 00:31:00 0

“KÖY TÜZEL KİŞİLİKLERİNİN GERİ VERİLMESİ KONUSUNDA GÜZEL GELİŞMELER VAR”

 

Muhtarlara seslenen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat; “Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı olarak en başından beri şunu söylüyorum. ‘Köy tüzel kişilikleri devam etmeli.’ Eğer bu ülkenin tarıma ihtiyacı varsa, çiftçiye ihtiyacı varsa köy tüzel kişilikleri ivedilikle geri verilmelidir. Bize sizlerden kalan 3500 dekar tarla var. Bu görüşü savunmasıydık bizler de o tarlaları satar belediyeye gelir elde edebilirdik. Ancak 1 santimetrekaresine dokunmadık. Hep inancımız günün birinde bu yanlıştan dönüleceği yönündeydi. Buna inanarak hareket ettik. Köy tüzel kişilikleri tekrar tanınacak, belediyelerimiz yine hizmet vermeye devam edecek. Köylerimiz mallarını geri alarak belli ihtiyaçlarını bu yöntemle karşılayacak. Bu konuda güzel gelişmeler var.” dedi.

 

ALBAYRAK: “KÖYLERİN TÜZEL KİŞİLİĞİNİN GERİ VERİLMESİNE YÖNELİK BİR YASA HAZIRLIĞI VAR”

 

Başkan Eşkinat; “Kadir başkan dün Ankara’daydı ve iyi bir haber verdi. Gönlümüzden geçen galiba olacak.” diyerek sözü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a bırakırken Albayrak köy tüzel kişilikleri konusunda yaptığı açıklamada “Dün Ankara’daydım. Tekirdağ milletvekillerimizi dolaştım. Orada güzel haberler aldım. Köylerin tüzel kişiliğinin geri verilmesine yönelik bir yasa hazırlığı var. Büyükşehir yasası yeniden gözden geçiriliyor. Mahalli idareler bir çalışma içerisinde. Sanıyorum köylerin tüzel kişiliklerinin geri verilmesi için bir çalışma var. Henüz kesin değil ama güzel bir müjde için hazır olun.” diye konuştu.

 

“BU KONUYU TÜRKİYE’DE İLK DEFA GÜNDEME GETİREN EKREM BAŞKAN OLMUŞTUR”

 

Konuşmasına devam eden Albayrak; “Bu konuyu Türkiye’de ilk defa gündeme getiren Ekrem Başkan olmuştur. Bu konuda ısrarı meclis katında yanıt bulmuştur. Bizler de aynı görüşü paylaşıyoruz. İnşallah bu yasa çıkar ve kırsal mahallelerimizin köy tüzel kişilikleri geri verilir.” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Melek ELMA


0282 726 91 91
0282 747 65 10