Akay: Kurslarımızı halkımızın ayağına götürüyoruz

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, 16 Ekim Pazartesi günü başlayan 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı Kültür ve Sanat kurslarına katılan kursiyerleri ziyaret ederek, kursiyerlerin taleplerini dinledi.

Çerkezköy 25.10.2017 20:19:00 0
Akay: Kurslarımızı halkımızın ayağına götürüyoruz

“HER YIL ARTIYOR”

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın önceki gün gerçekleştirdiği ziyaretin ilk durağı Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi oldu. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın da katıldığı ziyarette, kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akay, “Kültür Sanat Kurslarımıza olan ilgi her yıl daha da artıyor. Bu kapsamda biz de gerek kurs merkezlerimizin, gerekse kurs branşlarımızın sayısını arttırmaya, kültür sanat kurslarımızı elimizden geldiğince vatandaşlarımızın ayağına götürmeye gayret ediyoruz” dedi. Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi’ndeki ziyarette Albayrak ve Akay Kızılpınar Mahallemizde devam eden ve planlanan yatırım çalışmaları hakkında da kursiyerleri bilgilendirdi.

 

BİN 500 KURSİYER BAŞLADI

 

Başkan Akay, daha sonra ise Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ile birlikte Türkan Saylan Eğitim, Kültür ve Sanat Merkezi ile Veliköy Mahalle Evi’ndeki kursları ziyaret etti. Kursiyerlerle sohbet eden Başkan Akay, kursiyerlerin taleplerini dinledi. Kültür sanat kurslarının vatandaşlarımızın sosyal, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarını karşılayabilmek, hemşericilik bilincini oluşturmak ve kaynaşmayı sağlamak amacıyla farklı branşlarla zenginleştirildiğini ifade eden Akay “ Kültür Sanat Kurslarına olan ilgi her yıl artarak devam ediyor. 2016-2017 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda 13 branşta açılan ve yaklaşık bin 200 kursiyer ile tamamlanan Kültür Sanat Kurslarımız, 2017-2018 Dönemi’nde 20 farklı branşta yaklaşık bin 500 kursiyerin katılımı ile başladı” diye konuştu.

 

“KURS SAYILARIMIZI ARTTIRDIK”

 

Kültür ve sanat kurslarının tek merkezden verildiğini kaydeden Akay “ Göreve geldikten sonra ilk iş olarak branş ve kurs merkezlerimizin sayısını artırdık. Kurslarımız 2017-2018 döneminde ise Prof. Dr. Türkan Saylan Eğitim Kültür ve Sanat Merkezi, Kızılpınar Kültür ve Sanat Merkezi, Veliköy Mahalle Evi, 29 Ekim Spor Kompleksi ve Çerkezköy Kent Konseyi olmak üzere 5 farklı merkezden veriliyor. Yapımı tamamlanan Bağlık Mahalle evimizde de Kasım ayı itibari ile Kültür Sanat Kurslarımızı vermeye başlayacağız. Vatandaşlarımız kurslara gidip gelirken ulaşım konusunda sıkıntı yaşamasınlar diye kurslarımızı halkımızın ayağına götürmeye devam edeceğiz. Kurslarda eğitimler, alanında uzman kişiler tarafından veriliyor. Kurslarımızı başarıyla tamamlayan kursiyerlerimize yılsonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilecek. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerlerimiz, iş bulma konusunda avantaj elde etmiş olacaklar” dedi.

 

Haber / Abdullah ADIGÜZEL

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10