İsmiyle yaşayacak

Çerkezköy Eğitim Gönüllüleri Derneği tarafından Fevzipaşa Mahallesi Memur Sokak'ta yapımı tamamlanan ve ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı hayırsever iş adamı Mustafa Seçkinâ€??

Çerkezköy 27.10.2017 20:01:00 0
İsmiyle yaşayacak

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Gerçekleştirilen açılış törenine  AK Parti Tekirdağ Milletvekili Dt. Ayşe Doğan, Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Kapaklı Kaymakamı Mehmet Yüzer, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay,  Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı,Hacı Ünal,Çerkezköy Garnizon Komutanı Tuğgeneral Engin Candaş, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Serdar Kurtoğlu, Çerkezköy İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak,Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Volkan Torun, Çerkezköy İlçe Müftüsü Veli Vehbi Bardakçı,Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş ve şube müdürleri, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva,ÇOSB Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Enver Bayram,Ak Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Abdullah Öğe, CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Engin Camcı, Çerkezköylü hayırseverler Müjgan-Serkan Karagöz çifti, Zeki Algur, okula oğullarının ismini veren Hayırsever Çift Sakine-Mustafa Seçkin, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Akın Yılmaz olmak üzere Seçkin ailesi yakınları, kamu kuruluşları ve STK yöneticileri,okul müdürleri, ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci velisi katıldı.

 

“HÜZNÜ VE MUTLULUĞU BİR ARADA YAŞIYORUM”

 

28 hayırseverin katkısı ile yapılan ve 837 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Metin Seçkin Ortaokulu’nun açılış programında konuşan Metin Seçkin’in babası hayırsever Mustafa Seçkin “ Bugün hüznü ve mutluluğu bir arada yaşıyorum. 17ay önce 31 yaşında ani kalp krizi sonucu oğlum Metin Seçkin’i kaybettik.  Fevzipaşa Mahallesi benim doğup büyüdüğüm, çocukluğumun geçtiği yerdir. Oğlum Metin Seçkin’in isminin bu okula verilmesi bizleri çok mutlu etti. Okulun yapılmasında ve bugünlere gelmesinde emeği bulunan herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

 

“KAPISINI ÇALAR DURUMA GELDİ”

 

Okulun Çerkezköy’e hayırlı olması temennisinde bulunan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay “8 ay evveline kadar eğitim adına ikili öğretimini sürdüren, Türkiye’nin ve bölgenin en yoğun göç alan ilçelerinden biri olan Çerkezköy’ün ikili öğretim sıkıntısının neredeyse üçlü eğitime doğru gittiğini gördük. 8 ay önce kaymakamımız göreve başladıktan sonra milli eğitim müdürümüzle, valimizle hep birlikte el ele çok ciddi bir anlamda milli eğitim dayanışmasını Çerkezköy’de sergileyerek 3’lü öğretim gerçeği ile  karşı karşıya yaşayan Çerkezköy, tekli eğitimi hayal olarak görürken, kaymamamızın ciddi gayretleriyle tekli eğitimin kapısını çalar duruma geldi”  diye konuştu.

 

“BU OKUL ÖRNEK GÖSTERİLMESİ GEREKEN BİR OKUL”

 

Çerkezköy’ün hayırseverlerinin  bu okul yapımında çok ciddi emeğinin olduğunu da belirten Belediye Başkanı Vahap Akay“ Geçmişten bugüne kadar Çerkezköy’de çok hayırseverimiz var. Aynı şekilde eğitime destek veren kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimizle ele ele hep birlikte Çerkezköy’ün çocukları, geleceği için son 8 aydır bu birlikteliği ciddi anlamda gösterir duruma geldiler. Bugün bu okul, bu birlikteliğin önemli işaretlerinden bir tanesidir” dedi. Akay, 3 yıl evvel hayırsever Serkan Karagöz ikinci okulunu yaptırmaya talip olduğunda alanın kamulaştırma sorunları nedeniyle çözümsüz durumda olduğunu  belirterek, “2 yıl kamulaştırma için mücadele ettik. Büyükşehir belediye başkanımız da devreye girdi. 600 bin liralık kamulaştırma bedelini ödeyerek alanın kamulaştırma sorununa el attı. Kaymakamımız bir sabah beni aradı, ‘Yarın sabah Memur Sokak’ta okulun yapımına başlıyoruz, hafriyatı alır mısın?’ dedi. Böyle pratik bir çözüm üreterek, mevzuatın da gerekliliklerini göğüsleyerek Çerkezköy’ün eğitim gönüllüleri derneği ile birlikte oluşumu gerçekleştirdi. İşte 6 ay sonra bu güzel yapı ortaya çıktı. Çerkezköy’de, Tekirdağ’da, Türkiye’de bana göre bir dayanışma örneği olarak gösterilmesi gereken bir okul” ifadelerini kullandı.

 

ÇERKEZKÖY EĞİTİMDE ÇIĞIR AÇTI

 

Metin Seçkin Ortaokulu yapımına 28  hayırseverin katkıda bulunduğunu da kaydeden Belediye  Başkanı Vahap Akay, “Çerkezköy hayırseverlerimizle el ele kol kola valimizle, kaymakamımızla, sivil toplum örgütleriyle bir imecenin sonucuyla milli eğitimde son 8 ayda inanılmaz bir çığır açtı, örnek oldu ve  bu okulun açılmasıyla tekli eğitime geçmeye başladı. Hayırseverlerimiz arasında en ciddi katkı sağlayan Mustafa Seçkin abimize tüm Çerkezköylüler adına teşekkür ediyorum. Benim de çok sevdiğim, arkadaşım  kardeşim Metin Seçkin’in doğup büyüdüğü mahallede, bu okulda mezun olacak çocuklarımız ondan dualarını eksik etmeyecektir. Metin Seçkin’e Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

 

“RAHMETLE ANIYORUM”

 

Programda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “ Bu alanın kamulaştırılmasında sorun vardı. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak 1031 metrekaresinin kamulaştırılmasında katkıda bulunduk. Çerkezköy’deki bu güzellikleri görünce yaptıklarımızın ne kadar yerinde olduğunu gösteriyor. Okulun yapılmasında emeği geçen tüm hayırseverlere teşekkür ediyorum.Büyükşehir belediyesi olarak 11 İlçeye 11 Okul Projesi’nin 10’uncusunu Marmaraereğlisi’nde yaptık. Bugün de burada bu güzel okulun açılışını birlikte yapıyoruz. Metin Seçkin oğlumuzu rahmetle anıyorum” açıklamasında bulundu.

 

“2019’A YÖNELİK ÇALIŞMALAR HIZLA SÜRÜYOR”

 

İl genelinde tekli eğitim için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan “ Geçtiğimiz eğitim öğretim yılında  il genelinde 92 tane eğitim kurumumuz ikili öğretim yapıyordu. Fakat cumhurbaşkanımızın, başbakanımızın, milli eğitim bakanımızın 2019 yılı itibariyle tüm ülke genelinde tekli eğitime geçiş hedefleri doğrultusunda biz de Tekirdağ Milli Eğitim Müdürlüğü olarak tüm eğitim yöneticisi ve öğretmen arkadaşlarımızın fikir birliği içerisinde  tekli eğitim için 2019’a yönelik çalışmalarımızı hızla sürdürüyoruz. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda fiziki eksikliklerimizi gidermekle birlikte geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı en iyi şekilde geleceğe hazırlama gayretimiz var. Gerek fiziki eksiklerimizin giderilmesi, gerekse öğrencilerimizin en yüksek seviyede eğitim hizmetlerinden faydalanması için de gecemizi de gündüzümüze katarak hızla çalışıyoruz. Bu çalışmalarımız ilimize olumlu yansıyacaktır. Tekirdağ genelinde 47 adet eğitim kurumu yatırımı oldu.  Bunların 16 tanesi hayırsever yatırımıdır. 700’e yakın halihazırda derslik ihtiyacımız var. Ama sahadaki eğitim kurumlarının tamamlanması ile ilimize binin üzerinde yeni derslik kazandırılacak. İnşallah  2019 yılı itibariyle tekli eğitime geçişi sağlayacağız” dedi.

 

“BİRÇOK EVLAT KAZANDILAR”

 

Ak Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan da, Türkiye’nin okullaşmasında devlet-millet buluşmasının en güzel örneğini gösteren Çerkezköy’ün örnek kent olduğunu görmekten mutlu olduğunu belirterek,  “Metin Seçkin’in adının verildiği bu okul bizim için daha farklı bir yerde. Mustafa Seçkin abimiz ve eşi Sakine ablamızın biricik oğlu artık hepimizin oğlu. Onlar bir evlatlarını kaybettiler ama burada birçok evlat kazandılar. Eğitime katkı sunan herkese  çok teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız.İnşallah valimiz nezdinde yeni bir projeye adım atarız. Eğitime katkı sağlayan tüm hayırseverlerimizi hatırlatmak adına bir proje de başlatabiliriz” diye konuştu.  

 

GÜZEL BİR ATILIM

 

Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan, her ay bir okul açılışı için Çerkezköy’e geldiklerini,önümüzdeki hafta da bir okulun temelini atmak üzere Çerkezköy’de olacaklarını belirterek,  “Bizler de devlet olarak boş durmuyoruz. Çerkezköy’de 4 devlet projesi, 7 de temel eğitim olmak üzere 11 tane okulun ihalelerini yaptık. Gerçekten güzel bir eğitim atılımı. Bu devlet millet hep birlikte beraberce çalışıyor. Büyükşehir belediye başkanımız da bu konularda bize büyük destek veriyor. Örnek bir davranışla 11 ilçeye 11 okul kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz ve kendisine teşekkür ediyorum.  Yavrularımızı, gelecekte bu ülkeyi emanet edeceğimiz nesli en iyi şekilde yetiştirmek, onlara vereceğimiz eğitimi en üst düzeyde gerçekleştirmekle yükümlüyüz. Bunun da yollarında biri okulların fiziki şartlarını iyileştirmek. Eğer biz onlara tekli eğitimle, rahatça, az mevcutlu sınıflarda en iyi eğitimi vermeliyiz. Bunun bilinciyle hareket ediyoruz. Hep birlikte bu beraberlik Tekirdağ için beni çok mutlu ediyor. Bu birlik beraberlik olduktan sonra bizim eğitimin önemi için bu irademiz devam ettiği sürece inşallah  2019 hedeflerini en kısa zamanda gerçekleştirip geleceğe yönelik de çalışmalarımızı yapmaya devam edeceğiz. Hayırseverlerimizden Allah razı olsun. Sizler örnek oluyorsunuz. Eğitime sadece devletin değil milletin de sahip çıktığını hissettirerek güzel şeylere vesile oluyorsunuz. İnşallah bu birliktelik, çalışma azmi devam eder ve edeceğine de inanıyorum” dedi.

 

HAYIRSEVERLERE PLAKET VERİLDİ

 

Törende yapılan konuşmaların ardında Metin Seçkin Ortaokulu’nun yapımına katkı veren 28 hayırsevere protokol üyeleri tarafından plaket takdim edildi. Okunan Kur’an tilavetinin ardından okulun açılış kurdelesi kesildi. Okulun 5-A sınıfını ziyaret eden protokol üyeleri öğrenciler ile buluştu.

 

Vali Ceylan’ın öğrencilere en çok hangi dersi seviyorsunuz sorusuna öğrenciler “Matematik” cevabını verdi.

 

Haber / Seyit SÜREN

 


0282 726 91 91
0282 747 65 10